Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Ιουνίου 2008

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Το άγχος σήμερα είναι η κύρια ασθένεια του σύγχρονου ανθρώπου. Από αυτό πηγάζουν σχεδόν όλα του τα προβλήματα. Αιτία του άγχους είναι κυρίως ο εγωισμός μας. Και βασικό θεμέλιο του εγωισμού είναι δύο πολύ μικρές και απαρατήρητες λέξεις: το "μου" και το "πιο".
Ως εκ τούτου θα βάζω αναρτήσεις με συμβουλές ή σκέψεις ή απόψεις ή ...κλπ, με σκοπό να ξεδιπλώσω όσα γνωρίζω για το θέμα.
Και ξεκινάω με την πρώτη συμβουλή που είχα γράψει και στο "σβησμένο" blog:
Για δυο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς. Για όσα ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ και για όσα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.

3 σχόλια:

  1. Μεγάλος ο γκρεμός όμως μεταξύ θεωρίας και πράξης, δε συμφωνείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα ήθελα να σχολιάσω αυτό το σχόλιο. Αυτό το οποίο διορθώνεται πολλές φορές δημιουργεί μεγάλη στενοχώρια για τον τρόπο που χρειάζεται προκειμένου να διορθωθεί. Αυτό πάλι που δεν διορθώνεται, δημιουργεί τεράστια στεναχώρια γιατί δεν διορθώνεται όπως το πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την Ντέμι:
    Πράγματι έτσι είναι. Ο περισσότερος κόσμος πετάει μία συμβουλή (όπως εγώ καλή ώρα) και νομίζει ότι καθάρισε. Όλοι νομίζουν ότι το να λες κάτι σημαίνει ότι το κάνεις κιόλας τόσο εύκολα όσο το λες. Για παράδειγμα: «Για δυο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς. Για όσα ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ και για όσα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ».
    Η ουσία όμως είναι ότι αυτή η φράση πρέπει να ακολουθηθεί από περίπου 1000 βιβλία εξηγήσεις για να αρχίσει κάποιος να αντιλαμβάνεται τι περίπου πρέπει να κάνει. Και το να τα εφαρμόσει είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση.

    Για τον Άθεο: Οπότε καταλήγουμε πάλι στο πρώτο.
    Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτές οι δουλειές είναι σαν να φυσάς και να φουσκώνεις ένα μπαλόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή