Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Δεκεμβρίου 2008

Ο κακός μας ο καιρός

Ξέρατε ότι η Σοφία Μανωλίδου ήταν συνθέτης και είχε πάει στους Ολυμπιακούς της Κίνας όπου έδωσε συναυλίες, διευθύνοντας την κρατική κινεζική ορχήστρα;
Ξέρατε ότι έχει βγάλει δίσκους σχετικούς με την αρχαία Ελλάδα;
Όχι βέβαια! Κανένα σοβαρό κανάλι δεν ασχολείται με τέτοια ποταπά.
Όμως όλοι μάθανε την Μανωλίδου όταν πήγε στο παιχνίδι ξεκατινιάσματος του (δεν θυμάμαι) καναλιού. Όλοι «διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους» που πάει να διευθύνει τέτοια εκπομπή. Λες και οι άλλες εκπομπές είναι καλύτερες. Κανείς επίσης δεν μίλησε για το κανάλι που οργάνωσε την εκπομπή, λες και ο υπαίτιος για αυτό είναι ο παρουσιαστής.
Για μένα δεν έκανε καλά που πήγε σε τέτοιου είδους εκπομπή. Αλλά εκείνο που με ενδιαφέρει είναι όχι η δράση ενός ατόμου που (καλώς ή κακώς) προσπαθεί να βγάλει χρήματα, αλλά η συλλογική δράση. Και αυτή η ηλίθια, αποχαυνωτική κατάσταση που δημιουργούν τα κανάλια.
Αχ, πόσο ωραία ήταν πριν εφευρεθεί η Αμερική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου