Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Απριλίου 2008

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Καμιά φορά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Δυστυχώς η έλλειψη επίγνωσης προκαλεί καταστροφή. Το θύμα του εγκεφαλικού μπορεί να έχει υποστεί βλάβη εγκεφάλου ενώ οι άνθρωποι κοντά του δεν μπορούν να αντιληφθούν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού. Οι γιατροί λένε τώρα ότι οποιοσδήποτε, χωρίς ιατρική εκπαίδευση, μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό, ζητώντας από τον άρρωστο να κάνει τις τρεις ακόλουθες απλές ενέργειες:

1. Ζητήστε του ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ.

2. Ζητήστε του να ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΡΑΤΣΑ.

3. Ζητήστε του να ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: π.χ. «Είναι μία ηλιόλουστη μέρα σήμερα».
Εάν δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από τις τρεις αυτές ενέργειες, καλέστε το 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα.
Ανακαλύπτοντας ότι μία ομάδα από μη-ιατρικούς εθελοντές μπόρεσε να αναγνωρίσει αδυναμίες στο πρόσωπο, αδυναμίες στα χέρια και προβλήματα ομιλίας, οι ερευνητές παρακίνησαν το ευρύτερο κοινό να μάθουν αυτά τα 3 βήματα. Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Εγκεφαλικών.
Η διάδοση και χρήση αυτού του τεστ θα μπορούσε να συντελέσει στην άμεση διάγνωση και θεραπεία ενός εγκεφαλικού και στην αποτροπή εγκεφαλικών βλαβών.

Μπουκωμένη μύτη

Για όσους κρυολογούν και υποφέρουν. Μπορεί να βοηθήσει το μάσημα της τσίχλας!
Το δυνατό μάσημα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και την αποσυμφόρηση των ρινικών οδών.
Επίσης μπορείτε να βάζετε γαρυφαλέλαιο (λίγο γιατί καίει) στα ρουθούνια πάνω από το χείλος.