Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Νοεμβρίου 2008

Επιτέλους ξύπνησαν

Μετά από την κοσμογονία των ηλεκτρονικών που συντελείται την τελευταία εικοσαετία και την σχεδόν πλήρη επικράτηση στον χώρο των αγγλικών στην Ελλάδα (λόγω των πληκτρολογίων που εισάγονται χωρίς ελληνικά γράμματα, κάποια μύγα τσίμπησε τους πανεπιστημιακούς μας και ξύπνησαν. Ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που οι Τούρκοι κάνουν χρόνια τώρα. Την προώθηση του ανοιχτού κώδικα Linux.

Διαβάζω στο ingr
Ώθηση στον ανοιχτό κώδικα
Εταιρεία ελεύθερου λογισμικού ιδρύουν στην Ελλάδα ακαδημαϊκοί φορείς
Αθήνα
Την ίδρυση της ελληνικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ανακοίνωσε ομάδα ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Στόχος η προώθηση του ανοιχτού λογισμικού στην Εκπαίδευση, το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις.
H ΕΕΛ/ΛΑΚ, εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου και να αναλάβει πρωτοβουλίες που αυξήσουν τη διείσδυσή του ελεύθερου/ανοιχτού στην Ελλάδα.
Η εταιρεία μεταξύ άλλων θα αναλάβει ενημερωτικές δράσεις, θα δημιουργήσει κέντρο παρακολούθησης και καταγραφής και θα συμβάλει στο συντονισμό των εθελοντών προγραμματιστών ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα.
Ακόμα, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στο ΕΛ/ΛΑΚ, θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη και θα συμβάλει στον εξελληνισμό του λογισμικού και την ανάπτυξη εφαρμογών για εγχώρια χρήση.
Φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, τα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Πελοποννήσου, Αιγαίου, Κρήτης και Μακεδονίας, το ΕΜΠ, το Πολυτεχνείο Κρήτης, τα ΤΕΙ Αθήνας, Καβάλας και Λάρισας, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Επίσης, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, το Ακαδημαϊκό Δίκτυο GUNET, η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών.
Πρόεδρος της Εταιρείας θα είναι ο Θεόδωρος Καρούνος, εκπρόσωπος του ΕΜΠ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ
Ελπίζω μονάχα να μην διαλύσουν την προσπάθεια τίποτε περίεργοι τύποι μόνο και μόνο για να πάρουν κάποια προμήθεια από μερικά ψωροευρώ…