Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Μαρτίου 2009

Ολυμπιακό ξεπούλημα

Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας-Μέλος IFALPA,ECA
ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 217 - ΑΘΗΝΑ 171 21-
ΤΗΛ. 2109344330 - 2109342780 - FAX 2109323792
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ Ο.Α.
Σχετικά με την κατάθεση προσφοράς της Aegean Airlines, oι πιλότοι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ εκφράζουν τον βαθύ προβληματισμό και την αγανάκτηση τους για τη διαφαινόμενη μεθόδευση παράδοσης του εθνικού αερομεταφορέα, ως βορά επιβίωσης του ανταγωνιστή της.
Η Aegean Airlines, μη αρκούμενη στην έμμεση στήριξη που της παρείχετο επί πολλά έτη μέσω της μεθοδευμένης απαξίωσης της Ολυμπιακής και αγωνιώντας για το μέλλον των παραγγελιών της, εκτελεί την ύστατη κίνηση στην προς πάθεια υφαρπαγής και κάρπωσης ολόκληρου πλέον του επιχειρησιακού της έργου. Προσέρχεται σήμερα ως ο δήθεν «σωτήρας» της εταιρίας την οποία είχε πολεμήσει και υπονομεύσει με κάθε μέσο και της οποίας υπήρξε ο κύριος και κατ’ εξακολούθηση καταγγέλλων φορέας στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγελίες που συνετέλεσαν καθοριστικά στη σημερινή δυσμενή κατάσταση απαξίωσης και κατέστησαν επιτακτική τη λύση της αποκρατικοποίησης της.
Αντιμετωπίζουμε με απόλυτη δυσπιστία τις προθέσεις της εν λόγω «γαλαντόμου» προσφοράς, εν μέσω δυσμενέστατων οικονομικών συγκυριών για όλες τις αεροπορικές εταιρίες –ιδιαίτερα δε για την Aegean, της οποίας η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία είναι μικρότερη από το τίμημα της προσφοράς της. Η δυσπιστία μας μεγιστοποιείται από το γεγονός ότι η προσφορά περιορίζεται μόνο σε ένα (αφύσικα) υψηλό τίμημα εξαγοράς, αλλά περιλαμβάνει μηδενικές δεσμεύσεις για τα -πρωτίστως αναγκαία- κεφάλαια κίνησης και επενδύσεων, που μόνο αυτά εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Θεωρούμε δεδομένο και αυτονόητο ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα χειρισθεί το εν λόγω ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα, απορρίπτοντας την λίαν προκλητική αυτή κίνηση, αντιλαμβανόμενη ότι είναι αδιανόητο ο «θύτης» να αναδεικνύεται ως «σωτήρας», ανταμειβόμενος μάλιστα με την πολύτιμη περιουσία του «θύματος». Παράλληλα θα αποτραπεί ένα μονοπωλιακό καθεστώς στον κλάδο των εγχώριων αερομεταφορών, που θα είχε άμεσες τιμολογιακές επιπτώσεις αποκλειστικά εις βάρος του Έλληνα ταξιδιώτη.
Ο κλάδος των πιλότων των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ, με τον υπεύθυνο εργασιακό και θεσμικό του ρόλο, διαχρονικά πρωτοστάτησε στην ανάδειξη και στήριξη του παγκόσμια αναγνωρίσιμου και υψηλής αξίας ονόματος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Με την αίσθηση της ανωτέρω ευθύνης, έχουμε το χρέος να μεταφέρουμε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα, ότι θα αντισταθούμε σθεναρά και σύσσωμοι ενάντια σε κάθε πιθανή προσπάθεια αδιαφανούς ή ιδιοτελούς εκμετάλλευσης της ιστορικής αξίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της συνεισφοράς μας σε αυτή, καθώς και σε όποιες τυχόν μεθοδεύσεις θυσίας της στο βωμό ανταγωνιστικών συμφερόντων, που παράλληλα θα προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα στην Ελληνική κοινωνία.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι στο ενδεχόμενο που η Κυβέρνηση αποδεχθεί συνομιλίες διαπραγμάτευσης της εν λόγω προσφοράς, θα συναντήσει τη δυναμική αντίδραση των μελών του κλάδου μας, τα οποία δεν θα έχουν κανένα πλέον κίνητρο προσφοράς υπηρεσιών για τη στήριξη του όλου εγχειρήματος. Η δε Κυβέρνηση θα φέρει ακέραια τις πολιτικές ευθύνες του διαφαινόμενου ναυαγίου της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.

Για τα Δ.Σ. της Ε.Χ.Π.Α. και Ε.Ε.Χ.Α. Αθήνα, 5 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου