Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Σεπτεμβρίου 2009

Προβλήματα μέσης

Υπάρχει μία μέθοδος που λέγεται «μεσοθεραπεία». Αυτό είναι κάτι σχετικά γνωστό σε όσους ασχολούνται με την κοσμητική ιατρική.
Εκείνο που είναι σχετικά άγνωστο είναι το ότι μερικοί από τους γιατρούς που ασχολούνται με αυτήν την μέθοδο την χρησιμοποιούν και σε μυοσκελετικά προβλήματα.
Τι συμβαίνει όταν για παράδειγμα σας πονέσει η μέση σας; Σε κάποιο σημείο εμφανίζεται (για διάφορους λόγους οίδημα). Το οίδημα πιέζει τον νωτιαίο μυελό και ανάλογα με το σημείο και τον βαθμό πίεσης δημιουργούνται (εκτός του πόνου) και πολλά προβλήματα.
Η πρώτη αντίδραση είναι να κάτσεις λίγο και να περιμένεις να περάσει. Αργότερα παίρνεις και φάρμακα, αλλά βασικά μένουν δύο προβλήματα.
Πρώτον: Η αιτία που σε έπιασε η μέση σου δεν εξαφανίζεται ως δια μαγείας. Πρέπει να υπάρχει ΣΩΣΤΗ γυμναστική και ΣΩΣΤΗ διατροφή για να μπορεί να ανταπεξέλθει το σώμα και να διορθώσει τις βλάβες που του προκαλεί ο μοντέρνος και τραγικά ηλίθιος τρόπος ζωής μας.
Δεύτερον: Ακόμη και όταν δεν σας πονάει η μέση παραμένει στις αρθρώσεις ένας ερεθισμός, ο οποίος «δουλεύει υπόγεια». Προκαλεί μικρές και συνεχείς εντάσεις στους μύες της σπονδυλικής στήλης και μικρούς μόνιμους πόνους. Όπως συμβαίνει με όλα τα ερεθίσματα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο άρρωστος δεν αντιλαμβάνεται πλέον αυτά τα μικρά σήματα. Οι μύες του παραμένουν σε συνεχή εικοσιτετράωρη ένταση με αποτέλεσμα οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι σιγά σιγά να καταρρέουν.
Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που σας φτάνει τελικά στο χειρουργείο με αποτελέσματα όχι σίγουρα και ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ όχι μόνιμα.
Προσωπικά όσες φορές ήπια χάπια και έβαλα αλοιφές δεν κατάλαβα να προκαλούν κάτι ιδιαίτερο. Πρακτικά το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν από τον ίδιο τον οργανισμό και αυτό είναι μια πολύ κοινή εμπειρία.
Στην μεσοθεραπεία λοιπόν ο γιατρός σας κάνει μικρές υποδερμικές ενέσεις στα στρατηγικά σημεία της σπονδυλικής στήλης ανάλογα με το πρόβλημα. Οι ενέσεις περιέχουν μικρές ποσότητες από αντιφλεγμωνώδη και παυσίπονα. Και ΟΧΙ δεν χρησιμοποιεί καθόλου κορτιζόνη, γιατί αν δεν το ξέρετε η κορτιζόνη έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τον πόνο, αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τις αρθρώσεις.
Το πλεονέκτημα των τοπικών ενέσεων είναι πολύ απλό και έξυπνο.
Υποθέτουμε ότι παίρνετε ένα γραμμάριο φάρμακο. Από αυτό ένα 10% θα φύγει από το έντερο χωρίς να απορροφηθεί. Ένα άλλο 10% θα καταστραφεί στο σηκώτι, ένα άλλο 20% θα αποβληθεί από τα νεφρά. Το υπόλοιπο 60% που θα «σωθεί» να διασπαρεί σε όλο το σώμα. Τελικά ας υποθέσουμε ότι φτάνει στο σημείο του προβλήματος το 1% του γραμμαρίου που ήπιατε. Εσείς όμως πίνετε φάρμακο για να κάνετε καλά την μέση σας και όχι για να πλημμυρίσετε το σώμα σας με κάτι που δεν χρειάζεται.
Έτσι ο γιατρός παίρνει το 1% του φαρμάκου και το βάζει με τις μικροενέσεις κοντά στο σημείο που έχει το πρόβλημα. Έτσι η θεραπεία γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ο οργανισμός δεν βομβαρδίζεται με χημικά. Το σηκώτι και τα νεφρά δεν ζορίζονται, το στομάχι δεν χαλάει και όλοι μένουν ευχαριστημένοι, αφού η θεραπεία είναι αρκετά γρήγορη και αρκετά ριζική. Φυσικά υποτίθεται ότι μετά κάποιος προσέχει γιατί οι ενέσεις θα διώξουν την φλεγμονή και τον πόνο αλλά δεν μπορούν να επαναφέρουν τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τους μύες στην φυσιολογική τους κατάσταση..
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες αν βάλετε στο ψαχτήρι «μεσοθεραπεία».
Αν πάλι κάποιος θέλει ας μου στείλει ένα μήνυμα. Θα του δώσω το τηλέφωνο του γιατρού που «ανακάλυψα» στην Αθήνα. Υπάρχουν και μερικοί στην επαρχία (πχ ένας στο Ηράκλειο Κρήτης) αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.
Ορίστε και πως φαίνεται η μέση ενός ασθενούς μετά την θεραπεία με τις ενέσεις. Θα δείτε μικροσκοπικά κόκκινα σημαδάκια στο δέρμα, αποτέλεσμα των τσιμπημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου