Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Νοεμβρίου 2009

Δύσκολες συμβουλές υγείας μόνο για σκληρούς τύπους

1) Μάθετε να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό. Να είσαστε σίγουροι ότι θα ξεχάσετε όχι μόνο την εποχιακή γρίπη αλλά και τα μικροκρυώματα που σαν ταλαιπωρούν κάθε τόσο. Επίσης το κρύο μπάνιο θα σας ανακουφίσει από σχεδόν οποιοδήποτε μυοσκελετικό πρόβλημα έχετε. Φυσικά θα ξεκινήσετε να κάνετε κρύο μπάνιο το καλοκαίρι που είναι εύκολο και απλά θα συνεχίσετε μέσα στον χειμώνα. Είναι πιο εύκολο από ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος.
2) Μην καταναλώνετε καφτερά, τηγανητά, βαριές σάλτσες και γενικά πικάντικα φαγητά και οινόπνευμα. Ο λόγος είναι απλός: τα βαριά φαγητά (αλατισμένα και πικάντικα) περιέχουν «φωτιά» την οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας όταν κρυώσει.
Το «κρύωμα» δεν είναι παρά μία πολύ χαμηλή ενεργειακή κατάσταση. Ο οργανισμός απορυθμίζεται και αδυνατίζει. Έτσι οι ιοί και τα μικρόβια ποτ συνήθως δεν μας ενοχλούν βρίσκουν ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν στα σημεία στα οποία είμαστε ευαίσθητοι και να μας προκαλέσουν προβλήματα.
Μια καλή «μετάγγιση» ενέργειας είναι το ζητούμενο για να αρχίσει η αυτοθεραπεία του σώματος χωρίς φάρμακα, αντιβιοτικά και όλες τις άλλες αηδίες που πουλάνε στο φαρμακείο.
Έτσι ένα γερό «βαρύ» φαγητό και ένα δύο ποτηράκια οινόπνευμα είναι ότι καλύτερο για να προμηθευτεί ο οργανισμός σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο «κρύο» που άρπαξε.
Αν όμως όλα αυτά (καφτερά, τηγανιτά και οινόπνευμα) είναι μέσα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τότε το «φάρμακο» δεν πρόκειται να σας κάνει τίποτε. Θα είναι «μία από τα ίδια» και δεν πρόκειται να έχει την όντως θαυματουργή επίδραση που υπάρχει όταν ο οργανισμός σας τρέφεται με απλά και ευκολοχώνευτα φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου