Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Φεβρουαρίου 2009

Είμαστε ρατσιστές ή ηλίθιοι;

Μην ακούσω κανέναν βλάκα (κυρίως αριστερό "προοδευτικό") να λέει ότι είμαστε ρατσιστική χώρα. Μαλάκες, ηλίθιοι, κόπανοι κλπ μπορεί να είμαστε. Ρατσιστές και φασίστες όχι.
Αναδημοσιεύω το email που μου έστειλαν:

Η μεταναστευτική πολιτική μιας μη δημοκρατικής χώρας
By Factorx | January 31, 2009

Έχω ξαναγράψει πως είναι οι διαδικασίες στις κατ' εμέ πολιτισμένες και κατά πολλούς άλλους Έλληνες «φασιστικές» χώρες: Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).Εκεί μου ζήτησαν:
1.) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).
2.) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούνε ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3.) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4.) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ενοικιαστής να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!! Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!
Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).
Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες: Στην Ελλάδα, ποιος από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;

Ἐθνική βλακεία (συνέχεια) ή Οι Σκοπιανοί το ξεφτίλησαν

Καί ἐνῶ ἐμεῖς θεωροῦμε σημαντικούς Ἕλληνες κάποιους ἠθοποιούς καί ποδοσφαιριστές οἱ Σκοπιανοί, ἔστω καί μέ παντελῶς ἠλίθιο καί φτηνό τρόπο, δουλεύουν πρός τόν σκοπό πού ἔχουν.
Σέ μερικά χρόνια νά εἶστε σίγουροι ὅτι θά βγάλουν θεωρία γιά τό πώς διώχτηκαν ἀπό τήν ἀρχαία Μακεδονία καί πώς ἐπέστρεψαν κατόπιν στήν «κοιτίδα» τους γιά νά διεκδικήσουν τά πάτρια ἐδάφη καί τούς ἥρωές της.
Ἀπολαῦστε τό Σκοπιανό καρναβάλι.