Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

31 Μαρτίου 2009

Νέο επικίνδυνο ναρκωτικό



Το επικίνδυνο ναρκωτικό ή "σιρόπι του βιασμού" και στη χώρα μας

Ένα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια κατακόρυφης αύξησης βιασμών με δράστες χωρίς... πρόσωπο απέτρεψε η κατάσχεση μίας τεράστιας παρτίδας της επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας GHB στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέσχεσαν πάνω από δυόμισι κιλά του συγκεκριμένου ναρκωτικού, που είναι γνωστό και ως το «σιρόπι του βιασμού»!
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις ολέθριες συνέπειες από την ενδεχόμενη διακίνηση των 2.561 γραμμαρίων της ναρκωτικής ουσίας που βρέθηκε στην κατοχή 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Χαριλάου. Ένα είναι σίγουρο: ότι το «σιρόπι του βιασμού» χτύπησε μετά το εξωτερικό, και την πόρτα της χώρας μας.
Σπανιότερα σε μορφή σκόνης και περισσότερο ως υγρό, το ναρκωτικό χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες για την παρασκευή φαρμάκων. Η επίδρασή του στον ανθρώπινο οργανισμό όμως είναι τέτοια που η χρήση του έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, κατά τις οποίες τα θύματα δεν μπορούσαν ούτε καν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν υπό την επήρειά του!
Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί περιστατικά αποπλάνησης και βιασμού κυρίως νεαρών κοριτσιών με τη χρήση αυτής της ουσίας και για τον λόγο αυτόν το GHB έγινε γνωστό και ως «σιρόπι του βιασμού». Μία και μόνο σταγόνα αρκεί για να κάμψει την οποιαδήποτε αντίδραση του θύματος, επιφέροντας απώλεια συνείδησης.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η τιμή του ναρκωτικού το κάνει προσιτό σε όλες τις οικονομικές τάξεις, καθώς η αγορά του ενός γραμμάριου GHB δεν ξεπερνά συνήθως τα 10 ευρώ!
Η δράση του επικίνδυνου ναρκωτικού ξεκινά δέκα με είκοσι λεπτά μετά την χρήση του και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες, ανάλογα με την δόση. Μπορεί σε χαμηλές δόσεις να φέρνει χαλάρωση, να διώχνει το άγχος και να έχει εντοπιστεί σε ορισμένα παράνομα παρασκευάσματα αδυνατίσματος, ωστόσο η χρήση της ουσίας είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη και συνδέεται με δεκάδες θανάτους.
Το GHB δημιουργεί έντονη ζαλάδα, υπνηλία, τάση προς εμετό, σύγχυση και μειωμένη αίσθηση των αντανακλαστικών, ενώ η συνεχής χρήση του μειώνει σταδιακά τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή σε επίπεδα που μπορεί να προκληθεί ακόμη και θάνατος.
Το GHB αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό και γι' αυτό κι είναι δύσκολο να διαγνωστεί η χρήση του με εξετάσεις αίματος και να διαπιστωθεί αν αποτελεί αιτία θανάτου.
Πρώτη σύλληψη
Συνελήφθη 23χρονος στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου, ο οποίος είχε στην κατοχή του 2,5 κιλά από το επικίνδυνο ναρκωτικό GHB, γνωστό και ως "σιρόπι βιασμού". Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κατάφερε να διοχετεύσει ποσότητα του GHB στην αγορά.
Το GHB είναι μια άκρως επικίνδυνη ναρκωτική ουσία. Μια και μόνο σταγόνα αρκεί για να παραλύσει το θύμα. Η παραλυσία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και πέντε ώρες. Το GHB χρησιμοποιείται κυρίως από βιαστές με σκοπό να κάμψουν οποιαδήποτε αντίδραση από το θύμα, γιατί εκτός από παραλυσία προκαλεί και απώλεια συνείδησης. Το απίστευτο της υπόθεσης; Του ήρθε απ' έξω κανονικά αφού το παρήγγειλε από το διαδίκτυο και απεστάλη μέσω ΕΛΤΑ!!! Έρχεται σε στερεά μορφή και διαλύεται με νερό. 1 μόλις γραμμάριο φτάνει για να επιτευχθεί ο αηδιαστικός σκοπός του και ο κατηγορούμενος πήρε 2,5 κιλά!
ΕΙΝΑΙ ΑΟΣΜΟ, ΑΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΤΟ (ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ;) ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΕΙ, ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ" ΣΗΜΑΔΙΑ! ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΤΟ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΛΕΝΕ(ΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ) ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Τα μυρμήγκια του μελιού

Από τότε που ο Δαρβίνος δημοσίευσε την θεωρία του έχει γίνει πανικός. Δημιουργήθηκαν δύο μεγάλες ομάδες που συγκρούονται ακατάπαυστα. Οι Δημιουργιστές θεωρούν ότι αν αποδεχθούν την θεωρία του Δαρβίνου απορρίπτουν την ύπαρξη του θεού. Οι Δαρβινιστές θεωρούν ότι αν αποδεχθούν την ύπαρξη του θεού τότε απορρίπτουν την υλιστική θεωρία του Δαρβίνου.
Η αλήθεια συνήθως βρίσκεται πάντοτε κάπου στην μέση.
-Πρώτα πρώτα δεν είναι καθόλου λογικό να δεχθούμε ότι ξαφνικά η ύλη, στα καλά καθούμενα και χωρίς κάποια αιτία, αποφάσισε να κινηθεί και να δημιουργήσει το σύμπαν. Υποτίθεται ότι πριν το «Μεγάλο Μπάμ» δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκτός από την ύλη που ήταν τρομερά συμπιεσμένη σε ένα σημείο. Χρόνος και διαστάσεις δεν υπήρχαν. Απορώ γιατί οι θιασώτες του Big Bang δεν ονομάζουν αυτήν την κατάσταση «Θεό» αφού και ο θεός κάπως έτσι περιγράφεται. Σαν «κάτι» που προϋπήρχε της δημιουργίας, αφ εαυτού και για δικούς του λόγους.
-Από την άλλη μεριά είναι επίσης παράλογο να δεχθούμε ότι ο θεός αποφάσισε να δημιουργήσει το γιγάντιο αυτό σύμπαν, να φτιάξει σε έναν πλανήτη (μικροσκοπικό σαν κόκκο σκόνης) τον άνθρωπο, να τον εφοδιάσει με ψυχισμό που ρέπει προς το κακό, να τον στέλνει στην κόλαση λόγω του γεγονότος ότι τον έπλασε αδύναμο να αντισταθεί στους πειρασμούς και τέλος να στείλει και τον γιό του για να τον σώσει από τις αμαρτίες.
Πολύς κόσμος είναι άθεος ακριβώς γιατί δεν μπορεί να δεχθεί ότι ένας θεός (που τον περιγράφουμε σαν δίκαιο και φιλεύσπλαχνο) επιτρέπει να συμβαίνουν όσα εγκλήματα και αδικίες συμβαίνουν πάνω στην γη και ταυτόχρονα να σε πηγαίνει στην ΑΙΩΝΙΑ κόλαση επειδή δεν μετάνιωσες για τα πρακτικώς ανύπαρκτα αμαρτήματά σου.

Και οι δύο πλευρές στην προσπάθειά τους να «νικήσουν» διαπράττουν υπερβολές.
Οι Θεϊστές για παράδειγμα έκαιγαν κάποτε στην πυρά όποιον έλεγε κάτι αντίθετο με την Αγία Γραφή και στην «επιστήμη» της εποχής. Ο Τζορντάνο Μπρούνο κάτι ξέρει για αυτό.
Οι Δημιουργιστές αντίστοιχα διαπράττουν μέγα επιστημονικό ολίσθημα. Αποσιωπούν όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι «κάτι δεν πάει καλά» με αυτήν. Υποτίθεται ότι μετά από χιλιάδες χρόνια επίδρασης του περιβάλλοντος και τυχαίες γενετικές μεταλλάξεις κάποιο είδος αναπτύσσει καινούρια χαρακτηριστικά που τελικά φτάνουν στο σημείο να το μετατρέψουν σε ένα νέο είδος.
Για αυτό θα ήθελα να μιλήσω σήμερα.
Στην Αυστραλία υπάρχουν τα μυρμήγκια του μελιού. Μέσα στην άνυδρη έρημο έχουν ανακαλύψει τον εξής τρόπο για να επιζούν κατά την περίοδο της ξηρασίας. Κάποια από αυτά κρέμονται μόνιμα από την οροφή της φωλιάς. Ο λόγος είναι ότι την περίοδο των βροχών (και της αφθονίας) τα άλλα μυρμήγκια τα ταΐζουν με τέτοιες ποσότητες ζαχαρόνερου που οι κοιλιές τους πρίζονται, γίνονται τεράστιες και διαφανείς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν. Κατά την περίοδο λοιπόν της ξηρασίας αυτά τα μυρμήγκια-δεξαμενές, κάνουν εμετό το περιεχόμενο της κοιλιάς τους και ταΐζουν τα υπόλοιπα μυρμήγκια.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποιος από τους Δημιουργιστές πως έφτασαν τα μυρμήγκια να έχουν αυτήν την περίεργη ικανότητα (και δεν είναι η μόνη ικανότητα που ξενίζει μέσα στην μηχανική κατά την γνώμη τους φύση).