Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Απριλίου 2009

Μουσείο του Ρήγα ο Πύργος Νεμπόισα

Επιτέλους να ακούσουμε και κάτι της προκοπής που κάνει η Ελλάδα μέσα σε αυτόν τον ψυχοφθόρο χειμώνα της πολυπολιτισμικότητας και της διαφθοράς που μας δέρνει.
Ο Πύργος Νεμπόισα στο Βελιγράδι, όπου έζησε τις τελευταίες του ημέρες και μαρτύρησε ο Ρήγας Βελεστινλής και οι σύντροφοί του, τελικά γλύτωσε την εμπορική λαίλαπα που τον απείλησε σοβαρά και αναστηλώνεται προκειμένου να φιλοξενήσει το Μουσείο του Ρήγα και Πολιτιστικό Κέντρο Ελλάδας Σερβίας. Οι εργασίες αναστήλωσης θα ξεκινήσουν μέσα στον μήνα και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2009, αποτελώντας την ευτυχή κατάληξη μιας μακροχρόνιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2004 προκειμένου να εμποδιστεί η δημοπράτηση του μνημείου για περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευσή του ως μπαρ-καφετέριας.
Μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, τελικά τον Δεκέμβριο του 2007 υπεγράφη η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για τη χρήση του μνημείου, η οποία προβλέπει ότι το κόστος της αναστήλωσης θα καλυφθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μέρος του θα αναλάβει ο Δήμος Βελιγραδίου.
Στο σχέδιο αναστήλωσης προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι στο εσωτερικό του θα δημιουργηθούν τέσσερα επίπεδα όπου το ένα θα αποτελεί μόνιμο εκθεσιακό - μουσειακό χώρο αφιερωμένο στο έργο και τη δράση του Ρήγα Βελεστινλή. Στα άλλα επίπεδα θα λειτουργούν εκθέσεις από τους αγώνες των Σέρβων για την ελευθερία αλλά και τους αγώνες των Βαλκανικών λαών. Εκτός του Πύργου, πέρα από τα έργα γεωστατικής και ανάπλασης, θα δημιουργηθεί και ένας ημιυπόγειος χώρος για εκθέσεις, διαλέξεις, μουσικές συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις χωρητικότητας 500 ατόμων.
Πηγή: http://www.alfavita.gr/typos/typos4_4_9_930.php