Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Απριλίου 2009

Η τιμή των άλλων

Η σκηνή επαναλαμβάνεται σε πολλαπλές εκδοχές, άλλοτε για την αστυνομία, άλλοτε για τους πυροσβέστες, άλλοτε για κάποιον απλό άνθρωπο που χάθηκε στη γραμμή του καθήκοντος. Ενα ολόκληρο στάδιο ανθρώπων, με τα παιδιά τους, στο παιχνίδι της Κυριακής, χωρίς οπαδίστικες αντιπαλότητες και μίση, σε μια στιγμή κοινωνικής επαφής, τραγουδούν τον ύμνο του έθνους που ανήκουν, αποδίδοντας τιμή σε κείνους που έπεσαν υπερασπίζοντας το δημόσιο καθήκον.
Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που πεθαίνουν στο καθήκον, στην Αμερική θεωρούνται ήρωες. Ετσι νοιώθει η κοινωνία. Στους πεσόντες των σωμάτων ασφαλείας, τα παιδιά των σχολείων στέλνουν κάρτες με ευχές και καταθέτουν λουλούδια με τα σχολεία τους. Και οι γειτονιές, συγκεντρώνουν χρήματα για τις οικογένειές τους, τα ορφανά παιδιά τους.
Και σε μάς, ενώ συνειδητά και λανθασμένα αμφισβητούμε την τιμή των άλλων, μέσα στη θλιβερή παρακμή μας, μια ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί για να υποστηρίξει την αλητεία των πανεπιστημίων, των γηπέδων, των σχολείων της κατάληψης, τους τρομοκράτες κάθε είδους, τα παιδιά με τις κουκούλες. Θάθελα μια μέρα να δώ και στην πατρίδα μια εκδήλωση κατά των καταλήψεων των πανεπιστημίων μας, ή υπέρ κάποιων αληθινών θυμάτων. Κάτι τέτοιο το περιμένω απο τα χρόνια της 17Ν. Ματαίως.

Πηγή: http://pentaedron-kafes.blogspot.com/
Ἐγώ ἔκανα τό παρακάτω σχόλιο στό κείμενο πού ἀναδημοσιεύω:
-βλεπο φίλε οτι εισαι εθνικιστις. δεν πειρες ειδηση ακομη οτι εμεις οι εληνες ειμασται πια πολυπολιτισμικη και τετοια φασιστικα δεν μας ενδιαφερουν?
-Blepo file oti eisai ethnikistis. Den pires eidisi oti emis i elines imaste polipolitismiki & afta ta fasistika den mas endiaferoyn?
-ΒΛΕΠΩ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΕΙΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΕΙΔΙΣΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΠΟΛΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ?

-Βλέπω φίλε ότι είσαι εθνικιστής. Δεν πήρες είδηση ακόμη ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πια πολυπολιτισμικοί και τέτοια φασιστικά δεν μας ενδιαφέρουν;
-Βλέπω φίλε ὅτι εἶσαι ἐθνικιστής. Δέν πῆρες εἴδηση ἀκόμη ὅτι ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες εἴμαστε πιά πολυπολιτισμικοί καί τέτοια φασιστικά δέν μᾶς ἐνδιαφέρουν;
ΥΓ. Ἔγραψα τό σχόλιό μου ΕΤΣΙ, γιά νά μπορέσουν νά τό διαβάσουν ΟΛΟΙ οἱ Ἕλληνες.