Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

10 Απριλίου 2009

Συγχαρητήρια. Καταντήσαμε σαν τους Αμερικάνους

Διαβάζω στο ethnos.gr ότι μαθητής σε σχολή του ΟΑΕΔ, πυροβόλησε συμμαθητή του, περαστικούς και προσπάθησε να αυτοκτονήσει (είχε λέει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά το θέμα είναι αλλού. Το ότι ήταν "ομογενής" παίζει κανέναν ρόλο ή δεν κάνει να το αναφέρω;).
Έτσι ξεκίνησε και στην χώρα μας αυτή η πανούκλα της σχολικής βίας. Μετά από την πρώτη διδάξασα (ΗΠΑ),το γιουσουφάκι της (Αγγλία) και το συνεταιράκι της (ΕΕ), περάσαμε από τις μικροσυμμορίες των ανηλίκων στην οπλοχρησία.
Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων ανθεί και διαδίδεται στην χώρα μας, αφού οι «κακοί» μπάτσοι έχουν γίνει υπηρέτριες των «επωνύμων», ανδρείκελα και στόχοι χλευασμού από τους «προοδευτικούς» της αριστεράς και της προόδου γενικώς (εδώ γελάμε και πολύ ηχηρά μάλιστα).
Όταν ένας μαθητής βρίσκει εύκολα ΔΥΟ ΟΠΛΑ, μήπως πρέπει να βγω στην γύρα να αγοράσω και εγώ; Σε λίγο θα είναι ο μόνος τρόπος προστασίας μας, αφού ένα «ελεύθερο» κράτος σαν και την Ελλάδα, δεν μπορεί να έχει φασίστες (δηλαδή αστυνόμους) πάνω στο κεφάλι της. Προτιμάει να έχει ναρκομανείς, ληστές, δολοφόνους, εμπόρους όπλων, εμπόρους λευκής σαρκός, καταχραστές και όλα αυτά τα κουμάσια που κυκλοφοράνε∙ παρά να βλέπει τους σιχαμερούς αστυνόμους να κυκλοφοράνε στον δρόμο για να υπάρχει κάποια ασφάλεια στους πολίτες.
Συγχαρητήρια κύριε Καραμανλή.
Συγχαρητήρια κύριε Παπανδρέου.
Συγχαρητήρια κύριε Αλαβάνο.
Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα.
Συγχαρητήρια κυρία Παπαρήγα.
Καταφέρατε όλοι σας (μετά από πολύ κόπο ομολογώ) να επιτύχετε να διαλύσετε την Ελλάδα μας πολιτικά, οικονομικά και το χειρότερο ΗΘΙΚΑ.
Συγχαρητήρια και σε εσάς ηλίθιοι Έλληνες που κακομαθαίνετε τα παιδιά σας τόσο ώστε να μην έχουν κανενός είδους όριο και ενδοιασμό.
Συγχαρητήρια σε όλους μας που μπορέσαμε να φτάσουμε σε αυτήν την κατάντια. Θα τρίζουνε τα κόκαλα των προγόνων μας. Αν και ελάχιστοι θα σκάτε για κάτι τέτοιο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΑΛΟΣ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δόθηκε διάλεξη με θέμα τα γυάλινα αγγεία στην ελληνορωμαϊκή Αίγυπτο. Ομιλητής ήταν μια ερευνήτρια του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.
Το γυαλί είναι μία περίεργη εφεύρεση που όλοι εικάζουν που πρωτο-εφευρέθηκε. Επίσης επειδή είναι ένα δύσκολο στην κατασκευή και εύθραυστο υλικό πρέπει να ήταν σπάνιο στον αρχαίο κόσμο.
Για την Αίγυπτο, λέγεται ότι είχε μακρά παράδοση στην υαλοποιία και στην υαλουργία. Όμως οι Έλληνες έφεραν μαζί τους νέα είδη γυάλινων αντικειμένων και η βιοτεχνία του γυαλιού της Αιγύπτου αναπτύχθηκε.
Η Αίγυπτος, ως κέντρο υαλοποιίας, παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του γυαλιού. Σημαντικές πληροφορίες από ανασκαφές ανακαλύπτονται στην περιοχή του Βάντι Νάτρουμ. Το μέρος αποτελούσε γνωστό κέντρο υαλουργίας και παραγωγής πολυτελών γυάλινων αγγείων, επιζωγραφισμένων ή και εγχάρακτων.
Στην περιοχή βρέθηκαν τεράστιοι κλίβανοι που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή του γυαλιού, οι οποίοι χρονολογούνται κατά την πρώιμη ρωμαϊκή εποχή.
Χρονολογούνται δηλαδή από τα πρώτα χρόνια της κατάκτησης, από του Ρωμαίους, του ελληνιστικού βασιλείου των Πτολεμαίων.
Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες είχαν σπουδαίες γνώσεις στην παρασκευή του γυαλιού, αφού όταν κατέλαβαν την Αίγυπτο, έφεραν εκεί μία μεγάλη ποικιλία από γυάλινα αντικείμενα.
Επιπλέον η εγχάραξη του γυαλιού απαιτεί πολύ εξελιγμένα εργαλεία και πολύ σκληρά μέταλλα. Το απλό ατσάλι, το οποίο υποτίθεται ότι υπήρχε εκείνη την εποχή, δεν μπορεί να χαράξει το γυαλί. Με τι εργαλεία άραγε έκαναν τις εγχαράξεις;
Πόσα ενδιαφέροντα πράγματα ΔΕΝ μαθαίνουμε από τους αρχαιολόγους;
Και αν τα ελληνικά γυάλινα αντικείμενα είχαν «μεγάλη ποικιλία» άραγε ήταν δύσκολο να έχουν κατασκευάσει οι αρχαίοι Έλληνες και φακούς, σαν αυτόν που αναφέρει, από τον πέμπτο αιώνα προ Χριστού, ο Αριστοφάνης;
Τι άλλο άραγε ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ να φτιάχνουν οι πρόγονοί μας;