Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

23 Απριλίου 2009

Σύμπτωση ή μήνυμα από "την πέρα όχθη";

Θα σας διηγηθώ ένα περίεργο περιστατικό:
Σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας της, η γυναίκα μου την είδε στον ύπνο της. Ήταν μαζί με τον άντρα της, που είχε πεθάνει καμιά δεκαριά χρόνια πιο πριν, έτσι όπως τους θυμόταν όταν ζούσαν. Μου διηγήθηκε το όνειρο λέγοντας ότι επιτέλους οι γονείς της είχαν ξανασυναντηθεί "στον άλλο κόσμο".
Πριν μια βδομάδα τηλεφώνησε η αδελφή της, η οποία της δηγήθηκε και αυτή ένα όνειρο που είχε δει με τους δύο γονείς τους. Το ίδιο μεσημέρι ξάπλωσε να κοιμηθεί με την επιθυμία να δεί ένα ακόμη όνειρο. Ξύπνησε χωρίς να θυμάται τίποτε, παρόλο που συνήθως βλέπει πολλά όνειρα. Το ίδιο απόγευμα πήγαμε να αγοράσουμε μία φωτογραφική μηχανή που είχαμε παραγγείλει.
Επάνω στον πάγκο υπήρχαν μερικά διαφημιστικά. Ανάμεσά τους και μια μπουμπουνιέρα γάμου. Την είδα πρώτος και της την έδειξα. Φυσικά έπαθε πλάκα από τις «συμπτώσεις» που περιείχε η μπουμπουνιέρα:
-Σύμπτωση πρώτη: Τα ονόματα ήταν Θεώνη και Σπύρος (ίδια με των γονιών της). Είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν δύο ονόματα σε ένα διαφημιστικό, ειδικά όταν το ένα είναι πολύ σπάνιο όπως το Θεώνη .
-Σύμπτωση δεύτερη: Η ημερομηνία που ήταν γραμμένη ήταν ίδια με την ημερομηνία που είχε δει τους γονείς της μαζί, πάνω στις σαράντα ημέρες από την ταφή.
-Προσθέστε και την σύμπτωση ότι ήθελε εκείνη την ημέρα να έχει άλλο ένα «μήνυμα» από τους γονείς της και έχετε ολόκληρο το σκηνικό.
Πολλοί θα το δικαιολογήσουν σαν σύμπτωση, αλλά πολλές συμπτώσεις μαζί παύουν να είναι συμπτώσεις.
Και για του λόγου το αληθές η φωτογραφία της μπουμπουνιέρας που «δείχνει» ότι οι δύο γέροι είναι και πάλι μαζί, σαν να ξαναπαντρεύτηκαν στον άλλον κόσμο, στον άδη, στον παράδεισο ή δεν ξέρω τι άλλο όνομα θέλει να δώσει κάποιος.