Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

19 Μαΐου 2009

Μας κατακλέβουν

TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΚΕΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΟΥΡΛΗΣ, ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΟΥΝ (πχ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-GAP διπλάσιες τιμές από Αμερική), ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
Δείτε την διαφορά τιμών στο ΙΚΕΑ στον ελληνικό και στον Γερμανικό κατάλογο!! Μετά σκεφτείτε τον μισθό του Γερμανού και του Έλληνα....
Το λυπηρό ότι και οι καταναλωτικές οργανώσεις δεν ενημερώνουν τους πολίτες ή έστω τα μέλη τους για αυτή την πρακτική της εκμετάλλευσης (για να μη πω απάτης).
Σας επισυνάπτω τη σελίδα 10 του γερμανικού ηλεκτρονικού καταλόγου του ΙΚΕΑ και την αντίστοιχη σελίδα (14) του ελληνικού καταλόγου που είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τον γερμανικό (εκτός βέβαια από τις τιμές).
Οι ίδιες και μεγαλύτερες διαφορές τιμών ισχύουν σε όλες σχεδόν τις σελίδες των δύο καταλόγων ελληνικού και γερμανικού (αλλά φαντάζομαι και των άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ)..
Προωθήστε το σε όλους τους γνωστούς σας γιατί είναι κρίμα κάποιοι φίλοι σας να χάσουν τις καταπληκτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ΙΚΕΑ σε όλους τους Έλληνες.
Υποθέτω, ότι δεν μας πειράζει επίσης να αναγράφονται στα προϊόντα τους όλα τα στοιχεία σε 15 γλώσσες, ΕΚΤΟΣ από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!! (Βέβαια τι είμαστε εμείς μπροστά στα Σκόπια; μια κούτσικη αγορά).
Και αυτό επίσης είναι πρακτική παράνομη και αντίθετη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν πιστεύω να θέλετε να ασχοληθεί με τέτοια παρακατιανά θέματα η κυβέρνηση (αυτή και η επόμενη που θα βγει σε λίγο), έτσι; Καραμανλής-Παπανδρέου και Σία είναι απασχολημένοι με την αναβάθμιση του κράτους, την κάθαρση της πολιτικής ζωής και την πάταξη των διαπλεκομένων συμφερόντων.


Παλιά πλατεία

Στήν Ἀνθούπολη Περιστερῖου ὑπάρχει μία συμπαθητική πλατεία, μέ ἀρκετά δέντρα, παγκάκια καί ὡραῖο ἁπαλό φωτισμό, ἡ ὁποία ΕΥΤΥΧΩΣ ἔχει ξεφύγει ἀπό τήν «ἀναβάθμιση» πού κάνουν συνήθως στίς πλατεῖες. Μία παρόμοια πλατεία τρία τετράγωνα πιό πάνω γέμισε πέτρα καί πλακάκια, τά δέντρα τῆς εἶναι ἐλάχιστα καί τό βράδυ μοιάζει μέ στρατόπεδο συγκέντρωσης ἀπό τούς τεράστιους προβολεῖς πού τήν φωτίζουν.
Ἐκεῖ λοιπόν εἶναι ἕνα μικρό συντριβάνι πού μέχρι πρίν μερικούς μῆνες λειτουργοῦσε καί ἔφτιαχνε τήν ἀτμόσφαιρα μέ τόν θόρυβο καί τήν ὑγρασία του.
Γιά ἄγνωστο λόγο ὅμως τελευταῖα μετατράπηκε σέ βοῦρκο.
Ἐλπίζω νά μήν τήν προγραμματίζει καί αὐτήν τήν πλατεία γιά «ἀνάπλαση» ὁ δήμαρχος. Γιατί οἱ μόνοι πού θά ὠφεληθοῦν θά εἶναι ὁ ἐργολάβος καί ὅσοι πάρουν φακελάκι.