Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

22 Ιουνίου 2009

Σκάνδαλο στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης

Ντροπή καί αἶσχος!
Σήμερα ἡ ΝΕΤ εἶχε συνέντευξη μέ καθηγητή καί φοιτητές τοῦ ΑΠΘ, οἱ ὁποῖοι εἶχαν τό θράσος νά πάρουν χρήματα ἀπό χορηγούς καί νά κατασκευάσουν μονοθέσια Φόρμουλα 1.
Τί πράγματα εἶναι αὐτά; Γιατί ἐπιτρέπουμε στά ἰδιωτικά συμφέροντα νά βάλουν πόδι στά πανεπιστήμια μέ δόλωμα τήν ἔρευνα;
Ὁ καθηγητής δέν μποροῦσε νά κάνει κάτι ἄλλο; Νά ἀσχολεῖται μέ μίζες καί πολιτική γιά παράδειγμα;
Οἱ φοιτητές δέν μποροῦσαν νά πετάξουν κανένα γιαούρτι; Νά κάνουν κατάληψη τῆς σχολῆς; Νά ρίξουν μολότωφ καί νά κάψουν αὐτοκίνητα; Νά κάνουν μερικά γκράφιτι στούς τοίχους τῆς σχολῆς τέλος πάντων;
Οἱ χορηγοί δέν μποροῦσαν νά λαδώσουν κανέναν ἀναξιοπαθοῦντα ὑπουργό;
Ποῦ εἶναι οἱ δημοκρατικές δυνάμεις;
Τί κάνει ὁ ΣΥΡΙΖΑ;
Ποῦ βρίσκεται τό ΚΚΕ;
Γιατί δέν διαμαρτύρεται τό ΠΑΣΟΚ γιά τήν ἅλωση τῶν σχολῶν;
Γιατί δέν ἐπεμβαίνει ὁ εἰσαγγελέας σέ αὐτό τό σκάνδαλο διακίνησης χρημάτων;
Τί κάνει ἡ κυβέρνηση;
Γιά νά ξεπλυθεῖ αὐτή ἡ ντροπή πρέπει ἄμεσα νά διωχθοῦν οἱ φοιτητές, νά ἀπολυθεῖ ὁ διεφθαρμένος καθηγητής καί νά κλείσει τό τμῆμα αὐτό τῆς σχολῆς, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει νά γίνει τό κακό παράδειγμα τῆς δημόσιας ἐκπαίδευσης.
Ἀπαιτεῖται ἄμεση διαλεύκανση τῆς ὑπόθεσης καί πλήρης ἀπόδοση εὐθυνῶν.
Ἡ δημόσια ἐκπαίδευση ἦταν καί θά παραμείνει κοινωνικό ἀγαθό καί κανείς δέν θά τήν ἀλώσει.

Επιστροφή των Ελγινείων

Ο ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ(ΟΛΟΙ ΜΑΣ) ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ http://aristodimos.blogspot.com/
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟhttp://www.gopetition.com/online/28696.html

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ.

" Τυφλά είναι τα μάτια που δε χύνουν δάκρυα βλέποντας, Ω, Ελλάς αγαπημένη, τα ιερά σου μάρμαρα να αρπάζονται από βλάσφημα Εγγλέζικα χέρια που έχουν ξαναπληγώσει την πονεμένη σου καρδιά και αρπάξει τους θεούς σου, τους θεούς που μισούν το απαίσιο κλίμα της Αγγλίας. "

Λόρδος Βύρωνας

Δημοσθένους λέξις: Η φυλακή

Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή
κανείς δε θα με περιμένει
οι δρόμοι θάναι αδειανοί
κι η πολιτεία μου πιό ξένη.
Τα καφενεία όλα κλειστά
κι οι φίλοι μου ξενιτεμένοι,
αέρας θα με παρασέρνει
κι αν βγω απ' αυτή τη φυλακή.
Κι ο ήλιος θ' αποκοιμηθεί
μες τα ερείπια της Ολύνθου
θα μοιάζουν πράγματα του μύθου
οι φίλοι μου και οι εχθροί.
Μαρμαρωμένοι θα σταθούν
οι ρήτορες κι οι λωποδύτες,
ζητιάνοι, εταίρες και προφήτες
μαρμαρωμένοι θα σταθούν.
Μπροστά στην πύλη θα σταθώ
με τις κουβέρτες στη μασχάλη
κι αργοκουνώντας το κεφάλι
θα χαιρετήσω το φρουρό.
Χωρίς βουλή, χωρίς Θεό
σαν βασιλιάς σ' αρχαίο δράμα
θα πω τη λέξη και το γράμμα
μπροστά στην πύλη θα σταθώ.

Κάποια τραγούδια που μου αρέσουν προτιμώ να τα βλέπω από μία «άλλη οπτική γωνία». Το συγκεκριμένο τραγούδι «αν το δεις υλιστικά» είναι πολιτικό και πρακτικά αδιάφορο. Όταν όμως το δεις με τα «μάτια της ψυχής» μπορεί όμως να αποκτήσει μία τελείως «εσωτερική» χροιά. Δεν ξέρω τι είχε κατά νου ο στιχουργός. Αν και νομίζω ότι το έγραψε με πολιτικό σκοπό, τελικά μετέφερε ασυνείδητα την πανανθρώπινη αγωνία και απορία για Αυτό που «είναι εκεί έξω». Την άγνωστη και Άπιαστη Πραγματικότητα.
Ορίστε πως μου αρέσει εμένα να το ερμηνεύω: 

Είσαι εγκλωβισμένος μέσα σε μία εσωτερική ψυχολογική φυλακή. Στην φυλακή αυτή που βρίσκεται στην ψυχολογική σου χώρα υπάρχουν πλήθη από ελαττώματα. Μια ψυχολογική δικτατορία έχει συλλάβει την ψυχή σου και την έχει φυλακίσει στην ύλη και στα πάθη.
Όταν καταφέρεις να ελευθερωθείς και να βγεις από εκεί, θα είσαι μόνος σου γιατί στην ψυχολογική χώρα σου δεν θα υπάρχουν πια άνθρωποι (ελαττώματα).
Όλα τα ελαττώματα, αυτά που κουβαλάς (οι φίλοι), θα έχουν πεθάνει και η ψυχολογική σου χώρα θα σου φαίνεται πλέον ξένη, αφού θα είναι άδεια από τα γνωστά σου πάθη και συνήθειες.
Θα πεις στον φρουρό (τον εσωτερικό Νόμο) την εσωτερική λέξη (θα αποδείξεις ότι έχεις την Γνώση) που θα σου δώσει την ελευθερία σου. Και επειδή ο ψυχολογικός σου όχλος (ρήτορες, λωποδύτες, ζητιάνοι, εταίρες, προφήτες) μαρμάρωσαν, χάθηκαν στο παρελθόν, τώρα είσαι ελεύθερος. Θα «καβαλικεύεις τον αέρα» (σαν ένας Δράκος του ΤΑΟ) και όλοι θα σταθούν εκστατικοί μπροστά σου.
Το επόμενο βήμα, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να προσπαθήσεις να μάθεις (όπως ο Γλάρος Ιωνάθαν) και τους άλλους να πετούν.