Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

25 Ιουνίου 2009

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ του 9000 π.Χ.

Σε ένα πακιστανικό νεκροταφείο ανακαλύφθηκαν σκελετοί οι οποίοι είχαν τρύπες στα δόντια τους. Αρχαίοι οδοντίατροι είχαν τρυπήσει με μεγάλη ακρίβεια τα δόντια των ασθενών τους χρησιμοποιώντας τρυπάνι!
Μετά από έλεγχο με την μέθοδο του άνθρακα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό συνέβη μεταξύ του 7.500 και του 9.000 προ Χριστού. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν σε πρόσφατη έκδοση του περιοδικού «Φύση».
Οι μετρήσεις που έγιναν σε 11 δόντια δείχνουν ότι οι τρύπες ήταν σχεδόν τέσσερα χιλιοστά βαθιές. Πολλές είχαν γίνει σε τραπεζίτες που είναι δύσκολο να τις φτάσεις μέσα σε ένα ανοιχτό στόμα.
Όπως συμβαίνει και σε όλα τα «ανορθόδοξα» ευρήματα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των επιστημόνων που προσπαθούν να εξηγήσουν τον λόγο που έγιναν οι τρύπες και το πώς έγιναν.
Μερικοί λένε ότι οι τρύπες έγιναν με την κλασσική μέθοδο του τρυπανιού που περιστρέφεται από ένα τόξο! Μπορείτε να φανταστείτε έναν άνθρωπο του 9000 προ Χριστού, σχεδόν ζώο, να κατασκευάζει τόσο μικροσκοπικά τρυπάνια με ξύλο που να χωράνε για να λειτουργήσουν μέσα σε ένα ανθρώπινο στόμα; Για να μην μιλήσουμε για την αντοχή που χρειάζεται να έχει το μικροσκοπικό τοξάκι. Ούτε για την αντοχή στον πόνο για κάτι τέτοιο.
Φυσικά στο τέλος η υπόθεση θα ξεχαστεί. Και κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για την ενδιαφέρουσα αυτή ένδειξη ότι ίσως το 9000 προ Χριστού υπήρχαν κάποιοι με τεχνολογία εφάμιλλη της σημερινής.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από την κεντρική Αμερική. Τα σημάδια κατεργασίας των δοντιών είναι εμφανή, καθώς και ένα σφράγισμα