Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

10 Ιουλίου 2009

Τα παιδιά του Δρόμου

Με το μήνυμα αυτό θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι υπάρχει μία λύση για να μην πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά σε καλή κατάσταση.
"Τα παιδιά του Δρόμου" είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και "χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο τον κόσμο που "δεν έχουν στον ήλιο μοίρα". Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές. Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το λόγο, εάν θέλετε, μπορείτε να συμβάλλετε κι εσείς βοηθώντας αυτά τα παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.

"Τα παιδιά του δρόμου" βρίσκονται στη διεύθυνση
Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165
Μεταξουργείο, Κολωνός

Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού
Τηλέφωνο : 210.5239.402 και 210.5221.149Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά

Γιατί η πρώτη ματιά δεν είναι ποτέ αρκετή.

Σας έχω πει ότι η ζωή έρχεται σε εμάς με την μορφή εντυπώσεων. Συνηθισμένοι να δεχόμαστε τα πάντα όπως έλθουν χωρίς κριτική σκέψη (ή μάσημα των εντυπώσεων) παρασυρόμαστε και συνήθως κάνουμε λάθος.
Ορίστε ένα μικρό κείμενο που μπορεί να σας υποδείξει ακριβώς αυτό: ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε τις εντυπώσεις με τον μηχανικό τρόπο που μάθαμε να τις δεχόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το να «μασάμε» τις εντυπώσεις που δεχόμαστε είναι το ίδιο ζωτικό με το να μασάμε το φαγητό μας.
Eρώτηση 1: Αν ήξερες μια γυναίκα που ήταν έγκυος, η οποία είχε ήδη 8 παιδιά, τρία από τα οποία ήταν κουφά, δύο τυφλά, ένα με διανοητική καθυστέρηση, και είχε και σύφιλη, θα της συστήνατε να κάνει άμβλωση;
Διαβάστε και την επόμενη ερώτηση πριν απαντήσετε.
Ερώτηση 2 : Είναι καιρός να εκλεχτεί ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης και μόνο η ψήφος σας μετράει. Τα γεγονότα για τους τρεις κορυφαίους υποψηφίους είναι τα ακόλουθα.
Ο υποψήφιος Α:
Συναναστρέφεται με διεφθαρμένους πολιτικούς. Συμβουλεύεται αστρολόγους. Απατά την γυναίκα του. Πίνει 8 με 10 martinis ημερησίως και καπνίζει μανιωδώς πούρα...
Ο υποψήφιος Β:
Απολύθηκε από την δουλειά του δύο φορές. Κοιμάται μέχρι το μεσημέρι, έκανε χρήση ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο και πίνει ένα τέταρτο γαλονιού ουίσκι κάθε βράδυ.
Ο υποψήφιος Γ:
Είναι παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου. Χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπύρα που και που και δεν έχει ποτέ απατήσει την σύζυγό του.
Σε ποιον από τους τρεις θα ρίχνατε την ψήφο σας;
Αποφασίσατε;
Ο υποψήφιος Α είναι o Φραγγλίνος Ρούσβελτ.
Ο υποψήφιος Β είναι ο Ουίστον Τσόρτσιλ.
Ο υποψήφιος Γ είναι ο Αδόλφος Χίτλερ.

Και η απάντηση στην ερώτηση της άμβλωσης:
Εάν είπατε ναι, μόλις σκοτώσατε τον Μπετόβεν.
Αρκετά ενδιαφέρον έτσι;