Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Ιουλίου 2009

Περίεργα και ανθρώπινα

Ξέρετε πώς περνάει η ζωή ενός μέσου ανθρώπου;
ΚΟΙΜΑΤΑΙ 25,4 χρόνια
ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ 13,5 χρόνια
ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 12 χρόνια
ΒΛΕΠΕΙ ΦΙΛΟΥΣ 4,5 χρόνια
ΔΙΑΒΑΖΕΙ 3 χρόνια
ΤΡΩΕΙ 3 χρόνια
ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ
ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 2 χρόνια
ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ 1 χρόνο
Η όρασή μας γίνεται πολύ πιο οξεία, όταν επικρατεί σκοτάδι. Τις θεοσκότεινες νύχτες που δεν υπάρχει φεγγάρι, το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει το φως της φλόγας ενός κεριού ακόμα κι από απόσταση 40χλμ.
Τώρα εξηγείται γιατί η Ιουλιέτα είχε μαλλιά που έφταναν ως τη μέση. Ήταν ερωτευμένη! Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι παρ’ ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν με ρυθμό ένα εκατοστό το μήνα, ο ρυθμός αυτός είναι γρηγορότερος στα ερωτευμένα άτομα. Επίσης, οι ερωτευμένοι χάνουν λιγότερες από 70 τρίχες τη μέρα – νούμερο απόλυτα φυσιολογικό που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο διπλάσιο σε περιπτώσεις έντονου στρες. Με άλλα λόγια, οι μεταβολές, που παρατηρούνται στους ερωτευμένους, στα επίπεδα των ορμονών βοηθούν τα μαλλιά. Ποιος είπε ότι ο έρωτας είναι… «τρίχες»;
Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο, ότι οι γυναίκες χαμογελάνε πολύ πιο συχνά από τους άντρες. Για να πειστείτε ρίξτε μια ματιά στις σχολικές φωτογραφίες.
ΠΟΣΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Νεογέννητο μωρό 3,7 κιλό 3,6 κιλό
Εγκέφαλος 1580 γρ. 1265 γρ.
Καρδιά 283 γρ. 226,4 γρ.
Αίμα 5,7 λίτρα 3 λίτρα
Ποσότητα αέρα
στους πνεύμονες 8,8 λίτρα 4,4 λίτρα
Ξέρετε τι βρίσκεται μέσα στην μύτη σας, κάτω από το δέρμα; Μια… πυξίδα! Μια μικρή ποσότητα σιδηρού χρησιμεύει στο να προσανατολιζόμαστε σύμφωνα με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης. Κάποιοι προικισμένοι άνθρωποι μάλιστα, έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένη την αίσθηση του προσανατολισμού, με αποτέλεσμα να βρίσκουν την κατεύθυνσή τους, ακόμα και με κλειστά μάτια.
Μήνες ολόκληρους παιδεύονταν οι επιστήμονες ενός ιδρύματος στη Βοστόνη, για να βρουν την διαφορά ανάμεσα στις ξανθές και στις μελαχρινές. Τελικά μετά από πειράματα με χίλια άτομα (άντρες και γυναίκες) κατέληξαν στο εξής: Τα άτομα με φυσικά ξανθιά μαλλιά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αριστερόχειρες από τους μελαχρινούς, τους καστανούς ή τους μελαχρινούς, ή τους κοκκινομάλληδες. Επομένως, πως ξεχωρίζεις μια φυσική ξανθιά από μια τεχνητή;
Τα μωρά που γεννιούνται μέσα στο Μάιο συνήθως είναι κατά πολύ βαρύτερα από αυτά που γεννιούνται τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
Μιλήστε κανονικά και καταγράψτε τις φράσεις σας σε μια κασέτα. Τώρα, ακούστε προσεκτικά την κασέτα. Αναγνωρίζετε την φωνή σας; Μάλλον όχι! Είναι φυσικό! Όταν μιλάμε, ο ήχος που παράγεται από τις φωνητικές μας χορδές διαπερνά τα οστά του κρανίου μας και φτάνει στα τύμπανα των αυτιών μας. Αντίθετα, οι άλλοι ακούνε την φωνή μας αναλλοίωτη, διότι για να φτάσει από τον λάρυγγα μας στα αυτιά τους, η φωνή δεν διαπερνά παρά μόνο αέρα. Σας μπέρδεψα;
Ο μέσος άνθρωπος αναπνέει γύρω στα 300 εκατομμύρια χρόνια λίτρα αέρα σε όλη την διάρκεια της ζωής του.
Το αίμα που αντλείται από την καρδιά και διοχετεύεται μέσω του κυκλοφοριακού συστήματος διατρέχει 100.000 χιλιόμετρα μέσα σε 16 μόνο δευτερόλεπτα.
Σε δύο τετραγωνικά εκατοστά δέρματος υπάρχουν 19.000.000 κύτταρα.
Αν τα ερυθρά κύτταρα ενός ανθρώπου τοποθετούνταν το ένα δίπλα στο άλλο, θα σχημάτιζαν μία γραμμή 50.000 χιλιομέτρων.