Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

19 Σεπτεμβρίου 2009

Τάδε έφη Ιωάννης Καποδίστριας

Ορίστε και ένας υποψήφιος, τον οποίον δεν θα έβαζε στα ψηφοδέλτιά του κανένα κόμμα. Και το πιθανότερο ούτε εσείς θα τον ψηφίζατε γιατί αμφιβάλω εάν θα σας έταζε ποτέ τίποτα.
Αυτά είναι τα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια, λόγια που μόνο θλίψη προκαλούν σήμερα.

«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση.

 ΦΥΣΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!
Αυτό δεν είναι περίεργο αφού ήθελε να εξαλείψει την διχόνοια και τις φατρίες στην δύσμοιρη χώρα μας.
Τα υπόλοιπα για την δράση του μπορείτε να τα διαβάσετε στην Βικιπαιδεία.
Είναι πολλά αλλά κάπου κάπου λίγο διάβασμα δεν βλάπτει. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο το βρακί της Τζούλιας.