Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Απλές συμβουλές για την αποτροπή μετάδοσης/προσβολής από τη "γρίπη των χοίρων" :
Τα μόνα σημεία εισόδου του ιού είναι τα ρουθούνια και το στόμα/λαιμός. Σε μια παγκόσμια επιδημία γρίπης όπως η τρέχουσα, όσες προφυλάξεις κι αν πάρεις είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγεις την επαφή με τον ιό Η1Ν1. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η επαφή με τον ιό, όσο ο πολλαπλασιασμός του.
Όσο είναι κανείς ακόμα υγιής και δεν δείχνει κάποιο σύμπτωμα μόλυνσης από τον ιό Η1Ν1, μπορεί να πάρει μερικά πολύ απλά μέτρα για να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό του ιού και την ανάπτυξη δευτερογενών μολύνσεων, αντί να αποθηκεύει αντιιικά φάρμακα όπως το Ν95 ή το Tamiflu.
1. Συχνό πλύσιμο των χεριών.
2. Κρατήστε τα χέρια μακριά από το πρόσωπο. Αντισταθείτε σε όποιο "πειρασμό" να ακουμπήσετε το πρόσωπο, εκτός από το φαγητό ή το πλύσιμο.
3. Κάντε γαργάρα με αλατόνερο δυο φορές τη μέρα. Αν δεν σας αρέσει το αλατόνερο χρησιμοποιείστε αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα. Ο ιός Η1Ν1 κάνει 2-3 μέρες μετά την αρχική μόλυνση για να πολλαπλασιαστεί στη στοματική/ρινική κοιλότητα και να εμφανίσει τα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Η γαργάρα με το αλατόνερο, κατά κάποιο τρόπο, έχει την ίδια επίδραση σε ένα υγιή άνθρωπο με αυτήν που έχει το Tamiflu σε έναν ασθενή. Μην υποτιμάτε αυτή την απλή, φθηνή και ισχυρή μέθοδο πρόληψης.
4. Όμοια προς το παραπάνω, καθαρίστε τα ρουθούνια σας μια φορά τη μέρα με ζεστό (όχι καυτό !) αλατόνερο. Το δυνατό φύσημα της μύτης και ο καθαρισμός των ρουθουνιών με μπατονέτα βουτηγμένη σε αλατόνερο είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του πληθυσμού του ιού.
5. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (π.χ. ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια). Αν χρειάζεστε συμπλήρωμα με ταμπλέτες βιταμίνης C βεβαιωθείτε ότι περιέχουν και ψευδάργυρο που επιταχύνει την απορρόφηση της βιταμίνης από τον οργανισμό.
6. Πιείτε όσα περισσότερα ζεστά ροφήματα (π.χ. τσάι, καφέ, κλπ) μπορείτε. Ξεπλένουν τον ιό από το στόμα/λαιμό όπου πολλαπλασιάζεται και τον οδηγούν στο στομάχι, όπου δεν μπορεί να επιβιώσει ή να πολλαπλασιαστεί.