Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

22 Ιανουαρίου 2021

Η σοφή γελοιογραφία, ο νους και η ανθρώπινη δυστυχία

Μέχρι τώρα πιστεύατε ότι ο νους σας είναι ένα χρήσιμο πράγμα.
Έχετε δίκιο να το πιστεύετε αφού έχετε εκπαιδευτεί έτσι από μικροί.
Όμως ο νους δεν είναι ένα «πολυεργαλείο» που μπορεί να κάνει τα πάντα. Έχει περιορισμένες ικανότητες και τελικά αποτελεί την πηγή όλων των προβλημάτων που συναντάει κανείς στην ζωή του.
Ο βασικός λόγος για αυτό είναι ότι εκείνο που ο δικός σας νους θεωρεί σαν «άσπρο» ένας άλλος το θεωρεί «μαύρο». Μια συνεχής πάλη πεποιθήσεων προκαλεί έναν συνεχή αναβρασμό συναισθημάτων, με αποτέλεσμα η ηρεμία και η χαλάρωση να είναι τα πιο δυσεύρετα «αγαθά» πάνω στον πλανήτη.
Ο ανθρώπινος νους πρέπει να ελευθερωθεί από τις διαδικασίες του συλλογισμού οι οποίες μέσω της «μάχης των αντιθέτων» τον διαιρούν.
Ένας νους διαιρεμένος από την θλιβερή διαδικασία της επιλογής, δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν εργαλείο στον Αληθινό Άνθρωπο.
Πρέπει να ανταλλάξουμε την διαδικασία της νοημοσύνης με την ομορφιά της Κατανόησης.
Η διαδικασία της επιλεκτικής αντίληψης διαιρεί τον νου και επιτρέπει την δημιουργία της λανθασμένης δράσης και της άχρηστης προσπάθειας.
Και τα πάντα πηγαίνουν στραβά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου