Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

13 Ιουνίου 2010

Επισκευή σκληρού δίσκου

Η τεχνολογία προχωράει. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν οι λεγόμενοι ΣΑΤΑ σκληροί δίσκοι με το χαρακτηριστικό μικρό κόκκινο καλώδιο για την μεταφορά δεδομένων. 
Μαζί όμως προχωράνε και τα προβλήματα. Οι επαφές του καλωδίου είναι ευαίσθητες. Καμιά φορά δεν ακουμπάνε καλά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διακοπές ή ακόμη και να μην ξεκινάει ο υπολογιστής.


Λύστε το πρόβλημα μια και καλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά απλά εργαλεία όπως ένας κόφτης και ένα κολλητήρι.Σπάστε το πλαστικό του βύσματος του καλωδίου, αλλά και το πλαστικό της υποδοχής του δίσκου για να εμφανιστούν τα συρματάκια.


Βάλτε τα να ακουμπήσουν και κολλήστε τα με το κολλητήρι. Προσοχή μην πάει κόλληση και σε διπλανό σύρμα.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό.
Τώρα τσακίστε το καλώδιο προς τον σκληρό δίσκο και τυλίχτε με λίγη μονωτική ταινία για να μην κουνάει, να μην ζορίζονται οι κολλήσεις και σπάσει κανένα σύρμα.

Συνδέστε τον νέο σας σκληρό δίσκο και έτοιμοι. Δεν θα ξαναφάει ποτέ κόλλημα (από επαφή βέβαια).

 
Αυτήν την ¨θεραπεία" θα την κάνετε φυσικά μόνο σε σκληρό δίσκο που έχει ήδη ταλαιπωρημένα "ποδαράκια" και όχι σε καινούριο.