Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 και φτώχεια


Στο νησί της Cotonduba θα κατασκευαστεί ένα εντυπωσιακό τερατούργημα ως παρατηρητήριο και σύμβολο καλωσορίσματος στους τουρίστες στο Ρίο, είτε έρχονται δια θαλάσσης είτε αεροπορικώς αφού η πόλη θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Σχεδιασμένο από την εταιρεία Rafa, η οποία εδρεύει στη Ζυρίχη, της Ελβετίας, το τέρας ονομάζεται «Ηλιακός πύργος» και έχει την δυνατότητα να παράγει αρκετή ενέργεια όχι μόνο για την Ολυμπιακή πόλη, αλλά και για ένα μέρος της πόλη του Ρίο.
Αποθηκεύει ηλιακή ενέργεια την ημέρα, ενώ το πλεόνασμα ενέργειας θα κινεί αντλίες θαλασσινού νερού δίνοντας την εντύπωση ενός καταρράκτη. Αυτό το νερό επαναχρησιμοποιείται ταυτόχρονα από στροβίλους που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.Ο πύργος θα διαθέτει επίσης αμφιθέατρο, συνεδριακούς χώρους, καφετέριες, καταστήματα, ασανσέρ, παρατηρητήρια και πλατφόρμα για bungee jumping .
Σίγουρα το ΔΝΤ, οι πολυεθνικές και οι αμερικανοί θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με την «πρόοδο των δημοκρατικών ελευθεριών» στην χώρα, αφού (παρά το γεγονός ότι η βραζιλιάνικη οικονομία είναι η ένατη από άποψη μεγέθους οικονομία στον κόσμο) το 75% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ενώ το ποσοστό της ανεργίας είναι μεγαλύτερο του 50%.  
Τώρα να υποθέσω ότι μετά τους Ολυμπιακούς ο κόσμος εκεί θα εξαθλιωθεί ακόμα περισσότερο; Ή όχι;