Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Ιουλίου 2011

Τα θανατηφόρα είδωλα

1) Ξέρετε τα παρακάτω ονόματα;
Elvis Presley, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Louis Chauvin, Robert Johnson, Nat Jaffe, Jesse Belvin, Dickie Pride, Alan Wilson, Arlester "Dyke" Christian, Richey James Edwards, Ron 22, Pigpen McKernan, Dave Alexander, Kristen Pfaff, Pete Ham, Gary Thain, Helmut  Kollen, Alexander Bashlachev, Mia Zapata, Sean Patrick McCabe, Jeremy Michael Ward, Bryan Ottoson, Valentin Elizalde, Orish Grinstead, Amy Winehouse.
Πρόκειται για «μουσικούς καλλιτέχνες» οι οποίοι πέθαναν άμεσα ή έμμεσα από τα ναρκωτικά. Άτομα «λαμπρά», «ευαίσθητα», «επαναστάτες» (και άλλες συναφείς μπούρδες) τα οποία μέσω της μουσικής τους διαμορφώνουν τις νεανικές συνειδήσεις σε αυτήν την άθλια εποχή.

2) Ξέρετε τα παρακάτω ονόματα;
J. Dilla, Apache, MC Breed, MC Trouble, Professor X, Cowboy, Buffy, Eazy E,  Grym Reaper aka Too Poetic (Gravediggaz), Big Pun , Big Mello, DJ Train, Huddy Combs, Left Eye, Subroc, Trouble T-Roy, Big Moe, Big Pun, Buffy, Guru, Cowboy, DJ Screw, Ol' Dirty Bastard, Pimp C.
Πρόκειται για «καλλιτέχνες» της ραπ, η οποία έχει πλέον μεγάλη πέραση στην νεολαία. Το κοινό τους γνώρισμα είναι ότι όλοι πέθαναν νέοι από αυτοκτονίες, ατυχήματα ή ασθένειες. Όλοι οι θάνατοι σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με ναρκωτικά. Και θα πρέπει να τονίσω ότι αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος που έχουμε τόσους ηλίθιους Έλληνες «καλλιτέχνες» οι οποίοι πιθηκίζουν την νέα αυτή «μουσική».

3) Αλλά ΑΥΤΑ τα ονόματα τα ξέρετε;
Big Hawk, Big L, Billboard, Brandon Mitchell, Bugz, Charizma, Chip Banks, Doc Doom, Dolla, E-Moneybags, Fat Pat, Father Lord, Freaky Tah, Half-A-Mil, Jam Master Jay, La Banga, Lil Ruckie, Mac Dre, Mausberg, MC Rock, Michael Menson, Mista C, Proof, Scott La΄Rock, Seagram, Soulja Slim, Stack Bundles, Stretch,  Notorious B.I.G,  Tupac Shakur, X1, Yaki Kadafi.
Πρόκειται για «καλλιτέχνες» της ραπ, οι οποίοι πέθαναν ΟΛΟΙ σε ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών.

Γιατί τα λέω όλα αυτά και σας πρήζω χωρίς λόγο; 
Γιατί δεν ασχολούμαι μόνον με τα οικονομικά έτσι όπως σας τα σερβίρουν για να τα καταπιείτε; Γιατί κατά τον Πλάτωνα η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην διαπαιδαγώγηση των νέων.
Μπορεί βέβαια να πιστεύετε ότι το να πεθάνει κανείς από ναρκωτικά ή πυροβολισμούς συμμοριών, δεν έχει καμία σημασία στην «ποιότητα» της μουσικής την οποία γράφει, ούτε και στην επίδραση που ασκεί στους νέους. Πιστεύετε ότι θέλετε, αλλά αυτό που πιστεύετε δεν είναι κατ΄ ανάγκην και σωστό.
Το Σύστημα σήμερα προωθεί και διαφημίζει έναν ψυχοφθόρο τρόπο ζωής. Ηθοποιοί και τραγουδιστές πρέπει να είναι το «όνειρο» κάθε ανθρώπου. Οι καταναλωτές-πρόβατα ταυτίζονται με το προωθούμενο «είδωλο». Δεκαετίες μετά τον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ, συνεχίζουν να υπάρχουν φανατικοί λάτρεις του «καλλιτέχνη» που ντύνονται σαν και αυτόν και αγοράζουν μανιωδώς οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν.
Τελευταίο παράδειγμα προώθησης η Amy Winehouse. Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν συνέχεια με ειδήσεις για «παγκόσμια θλίψη» και για «εκατομμύρια θαυμαστές». Δεν είδα ποτέ κάποια είδηση για «παγκόσμια θλίψη» σχετικά με τις γενοκτονίες που συμβαίνουν πχ στην Σομαλία αυτήν την στιγμή.
 Αν κάποιος προσέξει θα παρατηρήσει ότι η δυτική μουσική (ρόκ, ράπ χίπ-χοπ, χέβι μέταλ, κλπ) πηγαίνει χέρι-χέρι με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το τσιγάρο.
Ακόμα και στην Ελλάδα που τα πράγματα ήταν -μέχρι τώρα- πιο αθώα υπάρχουν παραδείγματα τραγουδιστών, ηθοποιών και ατόμων της «show-biz» που εθίστηκαν στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ.
Έτσι τα σημερινά πιτσιρίκια –τα οποία το ίδιο το Σύστημα τα λανσάρει σαν «ώριμα»- πριν καλά-καλά μάθουν να δένουν τα κορδόνια τους:
- Βλέπουν στην τηλεόραση «γοητευτικές»  τηλεπαρουσιάστριες με πέντε παιδιά να χωρίζουν για τρίτη φορά για να παντρευτούν τον «έρωτά» τους.
-Παρακολουθούν κινηματογραφικά έργα όπου τα πιτσιρίκια που θα πάνε στην πρώτη γυμνασίου ψάχνουν να βρουν παρατσούκλια (Big-T κλπ) για να είναι «cool» στο σχολείο.
-Μαθαίνουν  σε άλλα πιτσιρίκια πως φιλάνε τα κορίτσια, πως χρησιμοποιούν την γλώσσα μέσα στο στόμα για να τα «ανάψουν» και άλλα τέτοια εκπαιδευτικά.
-Παρακολουθούν «νεανικές» σειρές όπου η πιτσιρίκα μένει έγκυος και κάνει δολοπλοκίες με τις φίλες τις για το ποιόν θα αφήσει και ποιον θα παντρευτεί.
-Θεοποιούν παραμορφωμένα είδωλα σαν την Lady Gaga.
-Χοροπηδάνε όλα μαζί ακούγοντας τον «ροκ επαναστάτη» Παπακωνσταντίνου να τραγουδάει: «Είμαστε νέοι και τα ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ». Αν ο Παπακωνσταντίνου ήξερε πόσο εξυπηρετεί το Σύστημα -το οποίο νομίζει ότι καταγγέλλει- δεν θα έγραφε καν αυτό το τραγούδι ή μάλλον δεν θα γινόταν καν τραγουδιστής.
Έχετε σκεφτεί εσείς όλοι οι «ώριμοι» και « έμπειροι» τι σημαίνει ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΩΡΑ και πως θα τα εκλάβει ένας ανώριμος πιτσιρικάς; Είναι απλό:
Επειδή είναι αυτός πρέπει να έχει τα πάντα: ελευθερία, σεξ, λεφτά, διασκέδαση, αραλίκι, τσιγάρα, ναρκωτικά, αυτοκίνητα και όλα τα καλούδια του καπιταλιστικού συστήματος.
Εξάλλου αυτό μαθαίνει από μωρό: ότι πρέπει να έχει ότι γυαλιστερό εμφανίζεται και να κάνει ότι και οι διάσημοι ηθοποιοί και «καλλιτέχνες» (πχ Amy Winehouse).
Μετά φυσικά στις παραλίες βλέπετε τα πιτσιρίκια των 12 και 13 χρόνων να στρίβουν τσιγάρο παριστάνοντας τους «μεγάλους και ώριμους».
Να μας ζήσει το Σύστημα, να μας ζήσουμε και εμείς που το θεριέψαμε και φτάσαμε στο σημείο να διαστρέφουμε ακόμα και βασικά ανθρώπινα ένστικτα, τα οποία θα έπρεπε να μένουν ανέγγιχτα και να λειτουργούν «στην ώρα τους».