Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Αυγούστου 2011

Νομιμοποίηση ναρκωτικών


Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, και δεν μπορώ να σας δώσω πίνακες και έρευνες και λοιπά μπαρμπούτσαλα που χρησιμοποιούν οι «ειδικοί».
Εγώ έχω μόνο ένα να πω: η «σειρά» για να παγιδευτούν οι νέοι στα ναρκωτικά είναι απλή.
1) Εκπαίδευση από τα ΜΜΕ να έχει σαν πρότυπο όλους αυτούς τους σύγχρονους «καλλιτέχνες» που οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν να κλείσουν τα 30 και πάνε από ναρκωτικά.
2) Εθισμός στο τσιγάρο (κανείς δεν πάει να καπνίσει απευθείας χασίς ή μαριχουάνα εάν δεν έχει συνηθίσει πρώτα στο τσιγάρο).
3) Μετακίνηση από τα «ελαφριά» στα βαριά για διάφορους λόγους (έλλειψη «ελαφριών» ή «πειραματισμός»).
Και η ερώτηση είναι απλή: Σήμερα που «απαγορεύεται» το τσιγάρο, βλέπουμε να καπνίζουν από πολύ μικρές ηλικίες και κυρίως να καπνίζουν μέσα στα σχολεία. Αν κυκλοφορήσουν ελεύθερα τα «ελαφριά», τότε ποιος θα εμποδίζει τους μαθητές να φτιάχνουν κεφάλι στο διάλειμμα;
Και το τσιγάρο πάει στον διάβολο. Σε σκοτώνει μετά από 40 και 50 χρόνια. Αλλά το «χόρτο» σε αποκοιμίζει και το μόνο ενδιαφέρον που έχεις είναι να είσαι «χαλαρός» (cool για τους νεοέλληνες) και να φτιάχνεις την επόμενη τσιγαριά σου. Πιστεύετε ότι αυτό είναι καλό «άθλημα» για μαθητές τους οποίους  προσπαθούμε να μετατρέψουμε σε νοήμονες ανθρώπους;