Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβουλές για καλή ζωή

Στο σημείο που μας έχει φτάσει ο τόσο διαφημισμένος «πολιτισμός» μας, είναι καθημερινό φαινόμενο οι αυτοκτονίες, το στρες και η κατανάλωση ηρεμιστικών χαπιών. Οι άνθρωποι κυνηγούν το χρήμα μόνο και μόνο για να το κυνηγούν, και πεθαίνουν χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτε.
Χαρακτηριστικά, δήλωσε στην ΝΕΤ, ένας Έλληνας που δουλεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Ελπίζω κάποια μέρα να γυρίσω στην Ελλάδα και να μην βρω την κατάσταση που υπάρχει εδώ. Δουλεύουν όλοι ασταμάτητα μέχρι τα εβδομήντα τους, για ν α κάνουν μετά ότι θέλουν. Αλλά στην πραγματικότητα πεθαίνουν πριν προλάβουν να απολαύσουν τίποτα».
Έτσι ξεχάστε για λίγο τις μετοχές, τους δείκτες και τις άλλες παπαριές των «πολιτισμένων» Δυτικών.
Χαλαρώστε και ζήστε αυτήν την μοναδική στιγμή που έχετε να ζήσετε: αυτήν την μοναδική τωρινή στιγμή, η οποία θα μετατραπεί αμέσως σε παρελθόν.
Ζήστε την, χωρίς να ασχολείστε με την μελλοντική στιγμή που ΘΑ έρθει.
Τότε θα διαπιστώσετε ότι αυτή η μοναδική στιγμή έχει μεγαλύτερη αξία από όλα τα όνειρα και τους φόβους σας για ένα αβέβαιο μέλλον.

 

Η απάτη του 520


Είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα μία καταχώρηση (την είχα ανεβάσει και εγώ) σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα και την σήμανση 520 στον κωδικό. Οι τρεις πρώτοι αριθμοί αποκαλύπτουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος.
Τελικά όμως δεν είναι έτσι.
Αν προσέξετε θα δείτε τις εξής διαφορές:
1 ) Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό του….
2 ) Το προϊόν παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συσκευάζεται  στην Ελλάδα για λογαριασμό του…
3 ) Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του….
Από αυτές τις τρεις περιπτώσεις ουσιαστικά μόνο η τρίτη θα έπρεπε να έχει και τον κωδικό 520. Άντε τραβηγμένο από τα μαλλιά και η δεύτερη. Η πρώτη όμως δεν θα έπρεπε αφού πρόκειται για προϊόν καθαρά εισαγόμενο, το οποίο δεν έχει καν υποστεί επεξεργασία στην Ελλάδα.
Φυσικά ένας προσεκτικός καταναλωτής θα διαβάσει την χώρα προέλευσης από την ετικέτα. Για αυτό μην ασχολείστε με το bar-code γιατί είναι τελείως παραπλανητικό.
Αν και στην κατάσταση που μας έχουν φέρει (και θα μας φέρουν και σε χειρότερη) ο κόσμος δεν κάθεται να κοιτάζει ετικέτες. Κοιτάζει μόνο τις τιμές, οι οποίες ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ελληνικά και ξένα προϊόντα.