Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Νοεμβρίου 2011

Ο θάνατος της πατρίδας μου


Σταματάω οποιαδήποτε ανάρτηση για τα οικονομικά. Μόνο ένας ξεκάθαρα ηλίθιος δεν καταλαβαίνει πλέον ότι μας κυβερνάει μία «συμμορία εγκαθέτων από ξένα κέντρα».
Η συμμορία έχει ξεκάθαρους στόχους. Στηριζόμενη στους παρορμητικούς όχλους διαλύει ότι δεν έχει διαλυθεί ακόμα.
Και ΟΧΙ, δεν είναι το οικονομικό που είναι σπουδαίο. Όπως λέει μια παροιμία:
«Οι λαοί  δεν καταστρέφονται από το σπαθί. Καταστρέφονται από την καλοπέραση».
Και εγώ θα συμπλήρωνα  «και από την άγνοια».
Την στιγμή που γίνεται τόση φασαρία για την οικονομία μπαίνουν τα θεμέλια της πραγματικής καταστροφής μας.
Το υπουργείο πρώην Παιδείας και νύν ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ, έχει βγάλει μία σημαντική ανακοίνωση. Οι δάσκαλοι δεν πρέπει να διορθώνουν τα γλωσσικά λάθη των μαθητών. Ο λόγος; Για να μην τους δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα. Θα ήθελα να ήξερα άραγε αν το ίδιο κάνουν και με τις ξένες γλώσσες.
Όχι φυσικά. Εκεί τα λάθη διορθώνονται αμείλικτα αφού μόνο στα ελληνικά οι μαθητές θα έχουν ψυχολογικό πρόβλημα. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μετατραπεί σε έναν λαό ΥΠΗΚΟΩΝ που θα μιλάνε ένα ελληνο-αγγλο-και-λοιπά γλωσσικό συνονθύλευμα.
Και η Ελλάδα θα έχει σβήσει για πάντα.
Και αφήστε τους οπισθοδρομικούς φασίστες (σαν τον Γεωργιάδη πχ) να φωνάζουν για έθνη, πατρίδες και άλλα τέτοια γελοία και φαιδρά.

Διαβάστε το ενδιαφέρον κείμενο του Γιάγκου Ανδρεάδη, Καθηγητή της Ιστορίας του Πολιτισμού και του Θεάτρου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο