Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

17 Ιουλίου 2012

Αντίληψη και πραγματικότητα


Ασχολούμαι με αυτό που λέγεται «ύπνος της συνείδησης». Ο άνθρωπος κυριολεκτικά κοιμάται όρθιος. Με ανοιχτά μάτια ονειρεύεται και δεν αντιλαμβάνεται τον φυσικό κόσμο έτσι όπως είναι, αλλά όπως τον έμαθαν να τον βλέπει μέσα από διανοητικές διαδικασίες.
Αυτό που νομίζετε ότι είναι πραγματικότητα, δεν είναι παρά μία προσωπική σας ερμηνεία της πραγματικότητας.
Με σκοπό να δείξω ότι οι αισθήσεις μας είναι ελαττωματικές και δεν μας πληροφορούν για την «πραγματική» πραγματικότητα, είχα κάνει μία ανάρτηση στο YouTube με θέμα «Αντίληψη και πραγματικότητα».
Επειδή -μετά την συνήθη επιφανειακή έρευνα- οι περισσότεροι συνέχιζαν να πιστεύουν σε αυτό που νόμιζαν ότι έβλεπαν και όχι σε αυτό που πραγματικά έβλεπαν έφτιαξα ένα δεύτερο βίντεο.
Το κατασκεύασα με τον εξής τρόπο: Πάγωσα το πρώτο βίντεο και με το Εργαλείο αποκομμάτων «έκοψα» σε φωτογραφία την εικόνα με τα τετράγωνα. Έπειτα άνοιξα την εικόνα με την Ζωγραφική. Πήρα ένα κομμάτι από το τετράγωνο με το αμφισβητούμενο χρώμα και το μετέφερα στο άλλο (υπό σύγκριση) χρώμα. Όλη την διαδικασία την έκανα βίντεο με πρόγραμμα που καταγράφει την οθόνη.
Ένωσα τα δύο βίντεο και το αποτέλεσμα είναι αυτό:


Επειδή ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ πίστευα αυτό που έβλεπα, τύπωσα την εικόνα. τα δύο τετράγωνα έχουν διαφορετικό χρώμα, αλλά όταν τα πλησιάσεις φαίνονται ίδια!!!!
Εάν ακόμα πιστεύετε ότι πρόκειται για κόλπο δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.