Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση ενός Έλληνα

Δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο, το οποίο δείχνει αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες νοιώθουν για τους «φίλους και συμμάχους μας. Βέβαια όπως λέει και η παροιμία: «άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς».
Έχουμε πολλά και σοβαρά ελαττώματά σαν λαός. Κρίμα όμως που οι «πολιτισμένοι» και «τίμιοι» Δυτικοί δεν έχουν συμφέρον να δουν το θέμα από την δική μας σκοπιά.
Μπορώ να θέσω ένα μικρό παράδειγμα: Εδώ εμείς πετάμε τα σκουπίδια όπου βρούμε. Αυτό δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό, αν και μπορώ να το δικαιολογήσω με κάποιους τρόπους. Σίγουρα το να πετάς παντού σκουπίδια δείχνει αυτό που δείχνει και είναι μία ακραία συμπεριφορά η οποία θα έπρεπε να εξαφανιστεί.
Αλλά επίσης ακραία συμπεριφορά είναι να φοβάσαι να ρίξεις ένα χαρτάκι από το αυτοκίνητο, γιατί ο οδηγός που έρχεται από πίσω, θα ειδοποιήσει την τροχαία που θα σε περιμένει στην επόμενη διασταύρωση.
Παραδείγματος χάριν ο Καναδάς μπορεί να φαίνεται καθαρός (το περιστατικό μου το διηγήθηκε συγγενής που μένει εκεί πάνω από σαράντα χρόνια) αλλά αυτό δεν οφείλεται στον πολιτισμό των ανθρώπων, αλλά στον ΦΟΒΟ της τιμωρίας.
Ο άνθρωπος ΠΑΝΙΚΟΠΒΛΗΘΗΚΕ όταν είδε να πετάει η γυναίκα μου έξω την απόδειξη των διοδίων.
Έτσι δεν ξέρω τελικά ποιος είναι πιο πολιτισμένος: εκείνος που φοβάται να ρίξει το χαρτάκι ή εκείνος που για δεκαετίες δεν τον έμαθαν από μικρό ότι δεν πρέπει να το ρίξει.

Tο βίντεο είναι κλόπη-ράιτ από τον Enicolo

Φτάνει πια με το παραμύθι «μαζί τα φάγαμε»



Έχω βαρεθεί να βγαίνει ο κάθε τυχαίος  στο διαδίκτυο, να βρίζει τους δημόσιους υπάλληλους και να τους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάντια της οικονομίας.
Και να οι νέο-Έλληνες που κλέβουν, που δεν δουλεύουν , που …, που, που….
Για όλα φταίνε ο κόσμος του δημοσίου. Οι άλλοι τίποτε;
Την σταγόνα στο ποτήρι την ξεχείλισε ένα κείμενο που διάβασα εχθές. Κατά το κείμενο αυτό υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας είναι (έστω και εν μέρει) κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έπαιρναν διάφορα περίεργα επιδόματα.
Ξεχνάει βέβαια ο αρθρογράφος ότι τα λεφτά ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ. Τους τα έδιναν οι ίδιοι οι πολιτικοί σε μορφή επιδόματος αντί για αύξηση στον μισθό τους.
Ο κατάλογος που παρατίθεται είναι ο παρακάτω:
*Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα, το τσέπωναν 1987 άτομα
*Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 άτομα
*Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 άτομα
*Επίδομα μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 άτομα
*Επίδομα παραλαβής-παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 άτομα
*Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 άτομα
*Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα άτομα
*Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 άτομα
*Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 άτομα
*Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Όλο το προσωπικό.

Είναι το λιγότερο αφέλεια να εξομοιώνει κανείς αυτά που «έφαγαν» οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με αυτά που έφαγαν όλοι οι υπόλοιποι. Για να μην κουράζεστε έκατσα και έκανα έναν υπολογισμό. Θεώρησα ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης (όπου δεν αναφέρεται αριθμός) είναι 2.000 και στα Ελληνικά πετρέλαια 10.000 (αδύνατον).
Θεώρησα ότι όλοι αυτοί πληρώνονταν  για 30 χρόνια (ξανά αδύνατον) και ότι δεν τους κράταγαν το 30% σε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές (και πάλι αδύνατον).
Όλο το ποσόν ανέρχεται σε δυόμισι δις ευρώ (2.257.174.800).
-Μόνο οι μίζες στην «αγορά του αιώνα» ξεπέρασαν τα 20 δις.
-Μόνο ο διευθυντής του ΙΚΑ  (που πήδηξε από το παράθυρο) καταχράστηκε πάνω από ένα δις.
-Ο Τσοχατζόπουλος (που είναι μικρό ψάρι) κατηγορείται ότι πήρε ΜΟΝΟ σε έξι περιπτώσεις 34.332.563 ευρώ, δηλαδή περίπου τα μισά από όσα έπαιρναν ολόκληρο τον χρόνο οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι. Και δεν ξέρουμε πόσα είναι όλα όσα έφαγε. Ούτε υπολογίζουμε την τεράστια περιουσία σε ακίνητα που έχει ούτε πόσα κρύβει ακόμα σε off-shore εταιρίες.
-Ο Σπηλιωτόπουλος είχε χρεώσει το Υπουργείο Παιδείας με 72.000 ευρώ για γραβάτες που αγόρασε στο Κολωνάκι. Αυτός άραγε πόσα να έχει φάει;
-Οι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοί τους μας στοιχίζουν κάπου 158.000.000 ευρώ τον χρόνο.
-Ο ΓΑΠ μας έβαλε και πληρώσαμε πάνω από ένα δις ευρώ στην Λέχμαν Μπράδερς για να μας βγάλει άχρηστους και να χρεοκωπήσουμε.
Μήπως θα πρέπει κάποτε να πάψει αυτό το παραμύθι  του «μαζί τα φάγαμε»;