Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

23 Σεπτεμβρίου 2013

Χημικά στις οδοντόκρεμες

Κυκλοφοράει στο διαδίκτυο μία εξήγηση για την χρωματική σήμανση, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας. Μου την έστειλε μία φίλη με email. Δεν είχα προσέξει ποτέ αυτήν την λεπτομέρεια. Στο επάνω μέρος της εικόνας βλέπετε τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και μπλε.
1 Το μαύρο σημαίνει ότι η οδοντόκρεμα είναι τελείως χημική. Το κόκκινο ότι περιέχει και φυτικές ουσίες και το μπλε ότι αποτελείται από καθαρά φυτικές ουσίες. Ή τουλάχιστον έτσι υποτίθεται. Φυσικά οι εταιρείες έκαναν διάψευση λέγοντας ότι το χρώμα μπαίνει για να το αναγνωρίζει ο οπτικός αισθητήρας παραγωγής και να κόβει το σωληνάριο στο σωστό σημείο. Δεν εξηγούν όμως γιατί υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ χρώματα στην ίδια εταιρεία. Στο κάτω μέρος της εικόνας βλέπετε τρία διαφορετικά σωληνάρια κάποιας εταιρείας. Η διαφορά τους είναι εμφανής. Πιθανόν ακόμα και το διαφορετικό μπλε χρώμα να σημαίνει κάτι. Γνωρίζοντας τον «όμορφο κόσμο, τον ηθικό, τον αγγελικά πλασμένο» των πολυεθνικών, θα πρέπει να θεωρήσουμε την πληροφορία αληθινή. Έτσι καλόν θα ήταν να σημειώσετε ποιες οδοντόπαστες έχουν μπλε σήμανση. Προσωπικά καλού-κακού θα αρχίσω να αγοράζω αυτές. Αρκετές τοξίνες μας ταΐζουν καθημερινά. Ας γλυτώσουμε κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου