Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ 15

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν -με χαρωπή διάθεση- πριν μερικές ώρες το νέο τεχνολογικό «επίτευγμα» το οποίο οι πολυεθνικές εταιρίες ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Είναι καλό, ασφαλές, θα μας βοηθάει στον μπελά της σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα ψήνει καφέ, θα λύνει σταυρόλεξα και θα βγάζει τα σκουπίδια έξω.
Μιλάμε για μεγάλη διευκόλυνση. Το σμάρτ-φον σας (και φυσικά θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα τεχνολογικά καλούδια, τα λάπ-τοπ ακόμα και οι σταθεροί υπολογιστές) θα αναγνωρίζει το πρόσωπο, την φωνή, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την ίριδα του ματιού σας! Έτσι εσείς πανευτυχείς δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το ελάχιστο μυαλό που έχετε ΑΚΟΜΑ σε λειτουργία, και ο Μεγάλος Αδελφός θα μπορεί να σας ελέγχει παντού. Πότε μπαίνετε και βγαίνετε στο διαδίκτυο, πότε τηλεφωνάτε, πότε βλέπετε πονηρές ταινίες στον υπολογιστή, πότε παραγγέλνετε πίτσα, πότε… πότε… πότε… Ίσως πείτε ότι και τώρα μπορούν να μας παρακολουθούν, αλλά δεν είναι το ίδιο. Άλλο να έχεις ένα ψευδώνυμο και άλλο όταν μπαίνεις στο διαδίκτυο να γνωρίζουν όλοι τα βιομετρικά σου στοιχεία και τα στοιχεία της ταυτότητάς σου. Και να είσαστε σίγουροι ότι το Σύστημα θα εφαρμόσει και θα επιβάλλει αμέσως τα νέα κόλπα. Εξάλλου του είναι χρησιμότατα. Θέλετε ένα απλοϊκό παράδειγμα; Χρωστάτε στην εφορία. Μόλις προσπαθήσετε να ανοίξετε το σμάρτ-φον σας, αυτό θα κλειδώνει για να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε με κανέναν (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ τον δικηγόρο σας) και μέσω του εντοπισμού θέσης θα έρχεται η αστυνομία για να σας τσουβαλιάσει. Αλλά αυτά τα πράγματα είναι κουφά και δεν γίνονται έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου