Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Ιουλίου 2013

Εσείς πόσο νέοι είστε;

Η νεότητα δεν είναι μια εποχή της ζωής. Είναι μια κατάσταση του νου.
Η νεότητα δεν είναι ρόδινα μάγουλα, κόκκινα χείλη και ευλύγιστα γόνατα. Είναι θέμα της βούλησης, ποιότητας της φαντασίας, σφρίγους των συναισθημάτων.
Η νεότητα είναι η φρεσκάδα των βαθύτερων ελατηρίων της ζωής.
Εσείς πόσο νέοι είστε;
Έχετε διδαχθεί τις πεποιθήσεις σας από το Σύστημα. Αντιλαμβάνεστε μόνο την κλιμάκωση του «περισσότερο ή λιγότερο στα υπάρχοντά μου». Κέντρο της ζωής σας είναι η εγωιστική αντίληψη «εγώ είμαι πιο… (καλύτερος, εξυπνότερος κλπ)».
Δεν μου φαίνεστε και τόσο νέοι, και ας έχετε τηλεόραση-πλάσμα, ipod, υβριδικό αμάξι και ας πηγαίνετε σε γυμναστήρια και στα μπίτς-πάρτυ, και ας είστε «επαναστατικοί» και «δημοκράτες» και «καλοί» με τους άλλους.
Έχετε γεράσει πριν καλά-καλά ενηλικιωθείτε. Και φυσικά οι λόγοι τους οποίους κυνηγάτε από γεννησιμιού σας, οι προαναφερθέντες δύο: το «εγώ είμαι πιό» και το «δικό μου»…