Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ 1

Οι κάμερες είναι άλλο ένα βασικό εργαλείο του Μεγάλου Αδελφού. Είναι το μάτι και το αυτί του.
Συνεχώς εμφανίζονται όλο και περισσότερες κάμερες παντού.
1) Ξεκίνησαν από τους δρόμους για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Τελικά όμως έχουν «αχρηστευθεί».
2) Μπήκαν στις τράπεζες για τις ληστείες. Φυσικά πουθενά δεν απέτρεψαν μία ληστεία, και σχεδόν ποτέ δεν βοήθησαν σε κάποια σύλληψη.
3) Μπήκαν σε δημαρχεία και δημόσια κτίρια δήθεν για «ασφάλεια».
4) Τώρα εμφανίστηκαν και σε κάποια Γκούντις!!! Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσω το ευτυχές γεγονός. Τι φοβούνται άραγε στα Γκούντις; Μήπως μπει κάποιος και κάνει ληστεία ή μήπως και γίνει φασαρία για να πιάσουν τους ένοχους;
Οι κάμερες (σε τηλέφωνα, υπολογιστές, κτίρια, δρόμους κλπ) σε συνδυασμό με το διαδίκτυο (ενσύρματο και ασύρματο) και με τα προγράμματα αναγνώρισης προσώπου είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Το εργαλείο αυτό μπορεί να ανακαλύψει από έναν καταζητούμενο δολοφόνο μέχρι κάποιον φουκαρά που θεωρήθηκε επικίνδυνος επειδή πήρε μέρος σε μία διαδήλωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι περάσει ο ύποπτος μπροστά από μία κάμερα.
Το λογισμικό θα ανατρέξει στην βάση δεδομένων και θα βρει σε δέκατα του δευτερολέπτου για ποιο πράγμα καταζητείται.
Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι λέω μπαρούφες, ότι «αυτά δεν γίνονται», ότι πρόκειται για παραμύθια κάποιων βαρεμένων και άλλα τέτοια ωραία ανεγκέφαλα που θα πει οποιοσδήποτε αναθρεμμένος με την πολυπολιτισμικότητα των ΜΜΕ, και μεγαλωμένος με την ψεύτικη αίσθηση του «αυτός είναι και άλλος κανένας».
ΟΜΩΣ, εχθές είδα την διαφήμιση για μία καινούρια τηλεόραση. Έχει κάμερα και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το πρόσωπο που κάθεται μπροστά στην οθόνη. Έτσι αλλάζει τις ρυθμίσεις της ανάλογα με τις προτιμήσεις του ατόμου.
Και αν μια απλή τηλεόραση μπορεί να σας αναγνωρίζει, γιατί δεν θα το κάνει άραγε μία κάμερα στον δρόμο, στην τράπεζα ή στα Γκούντις;