Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Σεπτεμβρίου 2013

Κόλπο για ξύρισμα

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανδρών:
1) Αυτοί που δεν έχουν γένια.
2) Αυτοί που έχουν γένια και δεν έχουν πρόβλημα στο ξύρισμα.
3) Αυτοί που έχουν γένια και έχουν πρόβλημα στο ξύρισμα.
Όντας στην τελευταία κατηγορία, γενικά υπέφερα από το ξύρισμα. Κοβόμουν και πολλές τρίχες μεγάλωναν απευθείας μέσα στο δέρμα και δημιουργούσαν σπυράκια.
Η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή με παίδευε άσχημα (έχω σγουρές τρίχες) και ερέθιζε το δέρμα, ενώ το ξύρισμα απαιτούσε πολλή ώρα.
Τα ξυραφάκια επίσης με τις διπλές και τριπλές λεπίδες ξύριζαν υπερβολικά βαθιά και οι τρίχες έμπαιναν στο δέρμα.
Για τις περιπτώσεις που για κάποιον λόγο έπρεπε να ξυριστώ έκανα υπομονή μέχρι να «γιατρευτούν οι πληγές».
Τώρα όμως με τα καλοκαιρινά μπάνια είχα (και πάλι) σοβαρό πρόβλημα. Μου αρέσει πολύ να βλέπω μέσα στην θάλασσα. Πρακτικά αν δεν έχω μάσκα και πτερύγια δεν με ενδιαφέρει να βρέξω τα πόδια μου. Οι τρίχες όμως δεν άφηναν την μάσκα να έχει καλή επαφή με το δέρμα και έτσι έμπαινε νερό.
Τελικά μου έκοψε και έκανα μια μετατροπή σε μια παλιά ξυριστική μηχανή.
Στην εικόνα βλέπετε (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) μια από αυτές τις ξυριστικές μηχανές που κυκλοφοράνε ακόμα.
 Η λεπίδα μπαίνει ανάμεσα σε δύο πλάκες και κάνει ένα αρκετά καλό ξύρισμα. Λιγοστεύει τα κοψίματα, αλλά δεν κάνει πολύ βαθύ ξύρισμα.
 
Αφαίρεσα την μέσα πλάκα και το ξυραφάκι μεταμορφώθηκε.

Η λεπίδα συνεχίζει να κρατιέται σταθερά από την λαβή και την εξωτερική πλάκα.
Τώρα δίνει την αίσθηση του παλιού μεγάλου ξυραφιού που χρησιμοποιούν ακόμα κάποιοι παλιοί κουρείς. Μία από τις ευχάριστες αλλαγές είναι ότι δεν μπουκώνει από τις τρίχες και έτσι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα κάθε τόσο.
Επίσης κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν τα μικροκοψίματα!
Τέλος μπορώ να ξυριστώ όποια στιγμή θέλω, χωρίς να σκέφτομαι τις παρενέργειες που κρατούσαν πάνω από εβδομάδα.
Φυσικά θα πρέπει να προσέχετε λίγο. Αν τραβήξετε λίγο λοξά το ξυράφι θα σας κόψει. Αλλά αυτό με λίγη προσοχή δεν αποτελεί πρόβλημα.
Καλά ξυρίσματα κύριοι συνάδελφοι με τα ανακατεμένα γένια που πρέπει να ξυρίζεστε για οποιονδήποτε λόγο.