Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

10 Νοεμβρίου 2013

Ο Καραγκιόζης στην ΕΡΤ

Συνήθως δεν βλέπω ειδήσεις
Δεν αντέχω να βλέπω τους τηλε-πωλητές πολιτικού σανού να μιλάνε για ψιλοπράγματα ή λέγοντας ασύστολα ψέματα με ύφος «ΗΡΘΕ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ». Ακόμα και η συντέλεια να επίκειται θα το ανακοίνωναν πιο ήρεμα.
Μόνο επάνω στο ζάπινγκ πέφτω επάνω σε μερικές εικόνες.
Και εχθές έπεσα πάνω σε μία από αυτές που αποφεύγω: επρόκειτο για την εικόνα της «επαναστάτριας» του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε βοήθεια επειδή την κακοποιούσαν!
Ακούουουουσατε-ακούουουσατε άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι, σέρβοι, βούλγαροι, ρουμάνοι…
Ο κακός αστυνομικός κράταγε την πόρτα για να μην μπει η βολευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ. Και αυτή φώναζε με τελείως ψυχρή φωνή (ακολουθώντας το σενάριο που της είχε δοθεί) ότι υφίσταται κακοποίηση και ζήταγε εισαγγελέα.
Παραβλέπω, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξουσία, το τι θα γινόταν και τι θα πάθαινε όποιος προσπαθούσε να μπει στην ΕΡΤ. Οι «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι», αυτοί οι εκφραστές της καπιταλιστικής βίας, θα μπορούσαν με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο να σπάσουν τα κεφάλια όποιων θα πλησίαζαν στην πόρτα.
Παραβλέπω το ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξουσία, ο Τσίπρας θα έλεγε σαν πρωθυπουργός το υποκριτικότατο και πολυχρησιμοποιημένο: «Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούμε στους νόμους που έχουν ψηφιστεί».
Παραβλέπω την αστυνομολαγνεία των κομουνιστικών καθεστώτων, που είναι (για να σας  προλάβω) ίδια με όλων των φασιστικών/απολυταρχικών καθεστώτων παγκοσμίως.
Μένω όμως στην υποκρισία της βολευτίνας και του αφεντικού της. Και στην υποκρισία των τηλε-πωλητών σανού για τους ψηφοφόρους πρόβατα.
Πραγματικά αυτές οι εμετικές θεατρικές πράξεις θα έπρεπε να έλειπαν από ένα ευνομούμενο δημοκρατικό καθεστώς.
Αλλά από την άλλη θα μου πείτε ότι δεν έχουμε ούτε ευνομία ούτε δημοκρατία….
Δεν θα έχετε και άδικο.