Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Οκτωβρίου 2018

Ιδέα για δενδροφύτευση (συνέχεια)

Είχα κάνει παλιότερα μία ανάρτηση σχετικά με το ότι θα μπορούσατε να μαζεύετε κουκούτσια από φρούτα και να τα πετάτε στα καμένα μέρη που βρίσκετε στις εκδρομές σας.
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος, ειδικά για το καλοκαίρι: γκρέιπ φρουτ (έχουν πάρα πολλούς σπόρους), λεμόνια (τα ελληνικά είναι επίσης γεμάτα σπόρους), σταφύλια, κεράσια, ροδάκινα, μούσμουλα, βερίκοκα, καρπούζια, πεπόνια κλπ.
Για μία φυσιολογική οικογένεια, που δεν τρέφεται με πίτσες και κατεψυγμένα φαγητά, και καταναλώνει φρούτα, υπάρχει μία σημαντική καθημερινή ποσότητα σπόρων που ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ στα σκουπίδια, ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στα καμένα της περιοχής σας ΑΝΕΞΟΔΑ και ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ.
Για παράδειγμα η ξερή και πετρώδης πλέον Πάρνηθα, η οποία δέχεται χιλιάδες εκδρομείς -ειδικά τα σαββατοκύριακα- θα μπορούσε να δέχεται κυριολεκτικά τόνους από σπόρους, αν οι Αθηναίοι καταδέχονταν να πάψουν να περιμένουν τον Σκάι ή το διεφθαρμένο κράτος να κάνει κάτι. Ένας σπόρος από κάθε χούφτα που πετάτε να φυτρώσει, τα καμένα θα πρασινίσουν «μέχρι να πείτε κίμινο».
Αντί αυτού όλοι προτιμούν να κάνουν βόλτα στις ξερές πέτρες και να νομίζουν ότι είναι και φυσιολάτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου