Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Ιουνίου 2014

Σύγχρονα παραμύθια (πολιτισμός)

Οι άνθρωποι ευχαριστιούνται με τα παραμύθια. Τους αρέσει να τους δουλεύουν. Υιοθετούν ένα παραμύθι, το κάνουν σημαία, και αισθάνονται σαν να έχουν πιάσει «τον πάπα από τα γένια».
Το πρώτο και καλύτερο σύγχρονο παραμύθι είναι ότι είμαστε πολιτισμένοι. Αν και έχω κάνει παρόμοια ανάρτηση πιο παλιά, η επανάληψη είναι μήτηρ (μάδερ στα νεοελληνικά) πάσης μαθήσεως.

Είμαστε παντελώς διεστραμμένα και σατανικά άτομα, τα οποία καυχώνται ότι είναι πολιτισμένα. Έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε ότι το γεγονός της κατοχής τεχνολογίας είναι ταυτόχρονα και απόδειξη πολιτισμού.
Έχετε αντίρρηση;
Κοιτάξτε γύρω σας και πείτε μου:
1) Τον πέμπτο μετά Χριστόν αιώνα, ο Αττίλας κατέσφαξε και λήστεψε την Ευρώπη και έμεινε στην ιστορία σαν σφαγέας. Περίπου χίλια χρόνια αργότερα οι Ευρωπαίοι κατέσφαξαν και λήστεψαν τους Ινδιάνους στην Αμερική, έχοντας τεχνολογία και πολιτισμό πολύ ανώτερο από τους Ούνους του Αττίλα.
Πιστεύετε ότι τα καράβια, η τεχνολογία και τα πυροβόλα όπλα των Ισπανών τους κάνουν καλύτερους από τους Ούνους;
2) Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πολλοί Γερμανοί επιστήμονες έκαναν αποτρόπαια ιατρικά πειράματα σε κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Πιστεύετε ότι οι Γερμανοί είναι πιο πολιτισμένοι από τους Ούνους επειδή έπιναν σαμπάνια, άκουγαν κλασσική μουσική και χόρευαν βαλς μετά την «δουλειά» στα στρατόπεδα;
3) Κάθε χρόνο αυξάνονται οι άνθρωποι που πεινάνε. Έχουν φτάσει πλέον το ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Στην Ευρώπη πετάμε στα σκουπίδια 150 εκατομμύρια τόνους τρόφιμα.
Πιστεύετε ότι είμαστε πιο πολιτισμένοι από τους Ούνους επειδή πετάμε στα σκουπίδια το ένα τρίτο των τροφών που καταναλώνονται στον «αναπτυγμένο Βορρά»;
Πιστεύετε τελικά ότι είμαστε σήμερα πιο πολιτισμένοι από τους ανθρώπους των σπηλαίων, μόνο και μόνο επειδή έχουμε πανάκριβους πυραύλους και αεροπλάνα, τηλεοράσεις και υπολογιστές, δορυφόρους και ηλεκτρικό ρεύμα, «θαυμαστά» φάρμακα και ιατρική τεχνολογία, ατομικές βόμβες, επειδή μπορούμε να καταστρέφουμε το περιβάλλον και επειδή μπορούμε να κάνουμε εγχειρήσεις καρδιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου