Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

15 Ιουλίου 2014

Έξυπνη ποντικοπαγίδα

Τα ποντίκια είναι πρόβλημα κυρίως σε όσους έχουν εξοχικά ή ζουν σε χωριά και ανοιχτά μέρη.
Οι κοινές ποντικοπαγίδες είναι δύσκολες στο στήσιμο, και πολλές φορές τα ποντίκια τρώνε το δόλωμα χωρίς να πιαστούν. Επίσης αν πιάσουν ένα ποντίκι βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Τα δηλητήρια επίσης δεν είναι πολύ αποτελεσματικά, καθώς τα ποντίκια αναπτύσσουν σιγά-σιγά ανοσία, αφήστε που είναι και επικίνδυνα για τα κατοικίδιά σας.
Υπάρχει όμως μία απλή κατασκευή που μπορεί να πιάνει πολλά ποντίκια χωρίς να την στήνετε κάθε τόσο.

Πάρτε ένα κουτί αναψυκτικού ή ότι άλλο στρογγυλό κουτάκι έχετε. Κάντε τρύπες στις δύο πλευρές του. Έπειτα «σουβλίστε» το με ένα χοντρό σύρμα. Την κατασκευή θα τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουβά. Φυσικά θα κάνετε και στον κουβά τρύπες για να γυρίζει το κουτί ελεύθερα και να μην φεύγει από την θέση του.

Επάνω στο κουτί θα πασαλείψετε λίγο φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο υλικό μυρίζει και μπορεί να ελκύσει τα ποντίκια.
Θα βάλετε επίσης στο πλάι ένα σανιδάκι για να διευκολύνετε τα ποντίκια να ανέβουν στο δόλωμα.
Μέσα στον κουβά θα βάλετε αρκετό νερό και μπόλικο αλάτι.

Όταν ένα ποντίκι προσπαθήσει να φάει το δόλωμα θα ακουμπήσει επάνω στο κουτί. Επειδή όμως το κουτί γυρίζει, το ποντίκι θα χάσει την ισορροπία του και θα πέσει μέσα στον κουβά. Θα πνιγεί στο νερό και το αλάτι θα το εμποδίσει να μυρίσει (πολύ τουλάχιστον).
Έτσι με αυτήν την κατασκευή θα μπορέσετε να πιάσετε πολλά ποντίκια, χωρίς να είσαστε εκεί για να στήνετε την φάκα, κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου