Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

14 Μαρτίου 2014

Ο ήχος δημιουργεί

Σύμφωνα με τις θρησκείες όλης της γης, ο θεός κατασκεύασε τον σύμπαν μέσω του ήχου (Λόγος στην ορθόδοξη πίστη).
Γενικά ο ήχος παρουσιάζει ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Μία από αυτές είναι τα τρισδιάστατα σχήματα με τα οποία διαδίδεται στον χώρο. Μπορεί να μην είναι ορατά, αλλά είναι απόλυτα πραγματικά.
Για παράδειγμα σε ένα πανεπιστήμιο, έκαναν πειράματα με τεντωμένες μεμβράνες, πάνω στις οποίες είχαν σκορπίσει ψιλή άμμο. Σε ένα από τα πειράματα, οι τελευταίες πέντε νότες από το Αλληλούια του Χαίντελ, δημιούργησαν μία πεντάλφα.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα παρόμοιο πείραμα. Το νερό που πέφτει στροβιλίζεται στον χώρο, ανάλογα με την συχνότητα του ήχου που πέφτει επάνω του.
Μπορεί να μην το θεωρείτε σπουδαίο, αλλά είναι μία ένδειξη για το πόσα πολλά αγνοούμε σχετικά με τον φυσικό κόσμο μας και το σύμπαν.