Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

17 Ιουλίου 2014

Υγιεινή διατροφή 4 (η νέα «θρησκεία»)

Οι άνθρωποι έχουν μάθει να υπερβάλλουν σε ότι και αν κάνουν. Μετατρέπουν τα πάντα σε θρησκεία. Λειτουργούν με βάση έναν απίστευτο ψυχολογικό φανατισμό. Δείτε γύρω σας: οπαδοί αθλητικών συλλόγων, οπαδοί πολιτικών κομμάτων, και γενικά οπαδοί κάθε είδους…
Τα καταστήματα υγιεινής διατροφής θησαυρίζουν. Πουλάνε ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ και ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ τρόφιμα σε εξωφρενικές τιμές, ακόμα και για τα μπακάλικα της γειτονιάς. Ήδη οι πολυεθνικές έχουν μπει στην νέα αγορά. Μεγάλες αλυσίδες πωλητών έχουν δημιουργηθεί και δημιουργούνται συνέχεια πουλώντας -σε απίστευτες τιμές- θαυματουργά προϊόντα που «όλα τα σφάζουν-όλα τα μαχαιρώνουν»!
Ποιος εγγυάται ότι τα τρόφιμα αυτά είναι υγιεινά και κυρίως ότι έχουν καλλιεργηθεί χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα; Απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ. Προσωπικά δεν βρίσκω τον λόγο να εμπιστευθώ μία ετικέτα (που μπαίνει από μία εταιρεία που θέλει να κερδίσει) επάνω σε ένα προϊόν που διαφημίζεται σαν «οικολογικό» και ως εκ τούτου έχει τιμή πολλαπλάσια αυτής του εμπορίου.
Επίσης, ενώ υπάρχει η ανάγκη να τρεφόμαστε σωστά, κυκλοφοράει κάθε είδους ανοησία μεταμφιεσμένη σε υγιεινή διατροφή».
Διάφορες «σχολές διατροφής», συνήθως ινδικής προέλευσης και συνήθως με δασκάλους ή γκουρού που «γνωρίζουν τα πάντα», υποστηρίζουν εξωφρενικά πράγματα. Τα πιο πρόχειρα και γνωστά παραδείγματα είναι τα παρακάτω:
-Μην τρώτε μέλι!!!
-Μην τρώτε ελαιόλαδο!!!
-Μην τρώτε γαλακτοκομικά.
-Μην τρώτε κρέατα.
-Μην τρώτε ψάρια.
Μπορεί να είσαστε οπαδοί κάποιας από αυτές τις ομάδες και να κουνάτε τώρα το κεφάλι σας με λύπη για την κατάντια μου που δεν γνωρίζω την απόλυτη αλήθεια που γνωρίζετε εσείς.
Τις αντιρρήσεις μου για τις παραπάνω απαγορεύσεις στην επόμενη ανάρτηση (να μην ξεχνάμε και τα κλικ, έτσι;).