Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Αυγούστου 2014

Φορολογίες (αναμενόμενες) και κλάψες

Και να που ήρθαν οι νέοι φόροι για τα ακίνητα. Και ήρθαν για να μείνουν ΒΕΒΑΙΑ!
Διαβάζω, που λέτε,  εδώ και εκεί  κείμενα αγανακτήσεως σχετικά με τους φόρους στα ακίνητα. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα.
Όλοι έχετε μάθει από το σχολείο ότι όταν έρχεται χειμώνας κάνει κρύο. Είναι φυσικό και μέσα στις διαδικασίες της εποχής.
Τι θα λέγατε, λοιπόν, για κάποιον που διαμαρτύρεται επειδή είναι χειμώνας και κάνει κρύο;
Προφανώς θα λέγατε ότι δεν είναι στα καλά του ή όχι;
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορώ να πω σε όσους διαμαρτύρονται: Δεν είναι στα καλά τους!
Από την αρχή της ΣΤΗΜΕΝΗΣ κρίσης, η οποία μας οδήγησε στην στημένη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (γιατί είμαστε λογιστικά χρεοκοπημένοι  άσχετα με το κουτόχορτο που σας ταΐζουν), είναι γνωστά δύο γεγονότα (και φανταστείτε ότι έγιναν γνωστά από τα ΜΜΕ!):
1) Κάποιο από τα καθαρματάκια της ΕΕ (με τον «πάππου προς πάππου» παχυλότατο μισθό, που δεν ξέρουν τι σημαίνει ανεργία) είχε δηλώσει ΕΥΘΕΩΣ ότι η Βουλγαρία έχει μισθούς και συντάξεις της τάξεως των 200-300 ευρώ.
2) Ένας από τους σκοπούς της ΕΕ είναι ότι η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα από το 75% πρέπει να κατέβει στο 25% και να εξισωθεί έτσι με τον μέσο όρο.
Και ξέρετε εσείς οι διαμαρτυρόμενοι (με την επιπλέον μικρή μνήμη) πως θα επιτευχθεί αυτός ο δημοκρατικός  στόχος;
Πρώτα πρώτα με το κατέβασμα των μισθών (που ήδη αγγίζουν τα 300 ευρώ) και δεύτερον  με την τεράστια αύξηση της φορολογίας των ακινήτων. Έτσι τα σπίτια και τα χωράφια που αγοράστηκαν ή χτίστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των παππούδων και των πατεράδων μας, θα περάσουν (μέσω των κατασχέσεων) στα χέρια γερμανικών, γαλλικών, αγγλικών κλπ ιδιωτικών και γιατί όχι και κρατικών εταιριών. Γιατί ΝΑΙ, στις χώρες της ΕΕ, τα κράτη ζουν και βασιλεύουν και οι λαοί τους βρίσκονται υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο. Μόνο στον ελλαντιστάν ξέρετε το κράτος κάνει κακό…
Και, επανερχόμενος στο θέμα μας, σε δικά τους σπίτια θα μένουν σε λίγα χρόνια μόνο όσοι Έλληνες έχουν χρήμα, δηλαδή ελάχιστοι. Και πάω στοίχημα (εκτός και βάλει ο καλός θεούλης το χεράκι του) ότι δεν θα είναι ούτε το 10% του συνολικού πληθυσμού.
Για αυτό ρε παιδιά, παρακαλώ, πάψτε τις ανθρωπιστικές κλάψες, τις χαζές διαμαρτυρίες, τα άχρηστα κείμενα και τις μπουρδολογικές οικονομικές αναλύσεις (κάποιος ανόητος ακόμα επιμένει με τους κακούς δημόσιους υπάλληλους), γιατί όλα αυτά κάνουν μία τρύπα στο νερό. Θέλετε να ανατρέψετε την κατάσταση; Τότε:
-Μην πάτε να ξαναψηφίσετε ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ τα ΛΑΜΟΓΙΑ που ψηφίζατε βλακωδώς μέχρι τώρα, ούτε τα ΝΕΑ λαμόγια τύπου Δημαρ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.
-Οργανωθείτε σαν Έλληνες και όχι σαν παναθηναϊκοί, ολυμπιακοί, νεοδημοκράτες, πασοκτζήδες, αθηναίοι, πατρινοί, δεξιοί, αριστεροί κλπ, κλπ, κλπ. (Όχι ότι έχετε μυαλό βέβαια για να κάνετε οτιδήποτε από τα δύο…)
Τότε ίσως κάτι να μπορέσει να γίνει για την πολύπαθη αυτή χώρα που το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι αυτοί που την κατοικούν.
Διότι, παραφράζοντας την γνωστή παροιμία, η Ελλαδίτσα θα έπρεπε να πει: Όταν έχεις τέτοιους πολίτες τι τους θέλεις τους εχθρούς;