Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Αυγούστου 2014

Ο Μεγάλος Αδελφός (ο πολύ μεγάλος)

-Βλέπω κείμενα για την τεχνολογία, για τα γκάτζετ, και γενικά ανόητες αναλύσεις λατρείας της τεχνολογίας.
-Βλέπω τα ΜΚΔ (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να πιέζουν ΣΤΑΘΕΡΑ στην αναγραφή όλων των πραγματικών στοιχείων στο διαδίκτυο.
-Βλέπω πολλούς που με μεγάλη άνεση γράφουν τα πάντα για την ζωή τους (σπουδές, κατοικία, συγγενείς κλπ) βάζοντας επιπλέον φαρδιά πλατιά τις φωτογραφίες τις δικές τους, των συγγενών και των φίλων τους.
-Βλέπω τέλος τους «ρομαντικούς» που καταγγέλλουν όλο αυτό το σύστημα καταγραφής στοιχείων. Φυσικά τα πλήθη των προβάτων-καταναλωτών είτε τους αγνοούν, είτε αντιδρούν λέγοντας για το πόσο καλό κάνει η τεχνολογία του διαδικτύου και πόσο τους εξυπηρετεί.
Έχοντας μεταφράσει αρκετά βιβλία για την τεχνολογία του Μεγάλου Αδελφού, έτσι όπως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και γενικά στην υφήλιο, αλλά και στο Ελλαντιστάν, έχω μείνει κατάπληκτος από τις δυνατότητες παρακολούθησης που υπάρχουν.
Επειδή σκοπός μου δεν είναι να γεμίσω άδεια κεφάλια (έτσι κι αλλιώς χάνουν) θα προσθέσω ένα μικρό στοιχείο για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.
Υποθέτω ότι όλοι σας γνωρίζετε την Google, η οποία όλως περιέργως(;) ιδρύθηκε από δύο εβραίους. Η καλή εταιρεία λοιπόν, που έχει γίνει παγκόσμιος διαδικτυακός υπερ-γίγαντας, κατέθεσε αίτηση για πατέντα. Πρόκειται για έναν φακό επαφής (!!!) που θα βιντεοσκοπεί ότι βλέπει εκείνος που φοράει τον φακό.
Αν σας έχει μείνει καθόλου μυαλό από τα γκάτζετ, το ποδόσφαιρο και τους κώλους των σελέμπριτις, καθίστε λίγο να σκεφτείτε τις δυνατότητες που έρχονται αλλά και το πώς θα εφαρμοστούν.