Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος είμαι

Από καιρό ήθελα να κάνω μία ανάρτηση για την ταυτότητά μου.
Τελικά η ΗΡΩ με πρόλαβε με την δική της ταυτότητα.
Το βίντεο με περιγράφει τέλεια, αρκεί να το διαβάσετε στο αρσενικό  γένος!

Η δικτατορία των πεποιθήσεων (αναρωτηθήκατε;)

Μετά από όλα τα προηγούμενα, ΑΡΑΓΕ, αναρωτήθηκε κάποιος από εσάς:
-Τι είναι τελικά αυτή η «αόρατη» πεποίθηση;
-Εγώ έχω κάποια τέτοια πεποίθηση;
-Είναι σωστή ή λάθος;
-Προσπαθώ να την επιβάλλω στους άλλους ή όχι;
-Πως αλλάζει αν είναι λάθος;
Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν σημασία αν έχετε το «κουσούρι» να θέλετε να αλλάξετε και να γίνετε καλύτεροι.
Αν αισθάνεστε τέλειοι και φυσικά ΠΙΟ καλοί, ΠΙΟ έξυπνοι, ΠΙΟ τίμιοι κλπ από τους άλλους, μην ασχολείστε με αυτήν την βλακώδη σειρά αναρτήσεων. Μπείτε στο facebook  και στο tweeter κάνοντας like, δείτε ηλίθια τούρκικα σήριαλ ή χαζές πολιτικές συζητήσεις (και τα δύο επιπέδου νοημοσύνης σαλιγκαριού), παίξτε προπό, λότο, στοίχημα, ξυστό, αγοράστε γκάτζετ, μάθετε τι έκαναν οι σελέμπριτις, ποιος πήδηξε ποιόν στην Μύκονο και γενικά ασχοληθείτε με όλα αυτά τα θαυμάσια που έχει βάλει το Σύστημα μπροστά σας για να χάνετε ευχάριστα τον χρόνο σας.
Αν όμως, κάποιος αναρωτήθηκε για την πεποίθηση, είναι σίγουρο ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα τι είναι η πεποίθηση ΟΥΤΕ και έχει δει κάποια.
Για αυτό θα δώσω -σαν βοήθεια- ένα απλοϊκό παράδειγμα πεποίθησης:
Πάτε στον χασάπη και αγοράζετε μισό κιλό κρέας και μισό κιλό κιμά. Πηγαίνετε στο σπίτι να τα ψήσετε. ΟΛΟΙ θα πλύνουν το κρέας ΚΑΛΑ (όπως διατάζουν εξάλλου οι τρομεροί τηλε-σεφ και οι τηλε-μαγείρισσες). Ο λόγος φυσικά είναι για να είναι «καθαρό» το κρέας. Μεγάλη βλακεία, αφού με το πλύσιμο θα μεταφέρετε στο κρέας τα όποια μικρόβια υπάρχουν στον νεροχύτη ή στα χέρια σας. Επιπλέον τα μικρόβια ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ επειδή θα ρίξετε λίγο νερό. Αν θέλετε καθαρό κρέας τότε να το πλένετε με σαπούνι και χλωρίνη!
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τον κιμά, όταν έρθει η ώρα να τον μαγειρέψετε, δεν τον πλένετε ΟΥΤΕ σας έχει πει κανένας να τον πλένετε. Αυτό είναι παράλογο, γιατί η επιφάνεια του κιμά είναι τεράστια σε σχέση με την επιφάνεια του κρέατος. Έτσι δυνητικά έχει την δυνατότητα να μεταφέρει και να αναπτύσσει μικρόβια πολύ πιο εύκολα.
Αλλά τότε γιατί κανένας δεν πλένει τον κιμά;
Απλούστατα γιατί υπάρχει η σχετική πεποίθηση «πρέπει να πλένω το κρέας».
Τώρα είναι σίγουρο ότι κάποιοι μανιακοί με την καθαριότητα ή μικροφοβιακοί θα μετατρέψουν την επισήμανση για το πλύσιμο του κιμά σε μία νέα πεποίθηση. Εκτός και αν η παλιά για το κρέας είναι πολύ δυνατή και «δεν τους αφήσει».
Για να δούμε τώρα. Μπορείτε να βρείτε μία άλλη, μια δικιά σας πεποίθηση;