Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Οκτωβρίου 2014

Θεωρίες συνομωσίας (δυσκολία έρευνας)

Πρόκειται να αναφέρω μερικές από τις σημαντικότερες θεωρίες. Δεν πρόκειται όμως να σας αναφέρω λεπτομέρειες και τεράστια κείμενα. Σκοπός μου είναι να δώσω κάποιο έναυσμα για να ασχοληθεί πραγματικά όποιος ενδιαφέρεται. Απαιτείται έρευνα σε επίσημους ιστότοπους κρατών και εταιρειών, σε εφημερίδες, σε περιοδικά και σε βιβλία.
Πρέπει να προσπαθήσετε να διαχωρίσετε και να αφήσετε στην άκρη την πολυλογία, τις υπερβολές, τις φαντασίες και τις εικασίες κάθε συγγραφέα και να ασχοληθείτε με τα γεγονότα. Σε αυτήν την έρευνα θα έχετε τρεις δυσκολίες:
1) Τον τεράστιο αριθμό αναρτήσεων στο διαδίκτυο, που αναπαράγουν η μία την άλλη, δημιουργώντας πρόβλημα στο ψάξιμο.
2) Τον επίσης τεράστιο αριθμό φαρσέρ που σκαρώνουν ιστορίες και ψεύτικα βίντεο. Η τεχνολογία κατεργασίας εικόνας και ήχου έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε ακόμα και ένας ερασιτέχνης μπορεί να δημιουργήσει βίντεο με εξωγήινους, τέρατα και περίεργα φαινόμενα.
3) Την «πολιτικά ορθή γλώσσα» με την οποία οι επίσημες αρχές ΚΡΥΒΟΥΝ τις δραστηριότητές τους μέσα σε επίσημα κείμενα, νόμους, συμφωνίες και συνεντεύξεις. «Πολιτικά ορθό» σημαίνει ότι δεν θα πείτε  κάποιον φαλακρό, αλλά θα πείτε ότι «έχει πρόβλημα τριχοφυΐας» και όποιος κατάλαβε. Οι στρατιωτικοί φυσικά εκπαιδεύονται σε τέτοιου είδους εκφράσεις. Έτσι δεν θα βρείτε πουθενά τις φράσεις «δημιουργία βροχής» ή «τροποποίηση καιρού» ή «έλεγχος του κλίματος», αλλά φράσεις όπως πχ «διαχείριση πόρων καιρού»! Επίσης πουθενά δεν θα διαβάσετε για στρατιωτικούς δορυφόρους, λέιζερ και άλλα «παιχνίδια» του στρατού. Για παράδειγμα, το Διαστημικό Λεωφορείο είναι στρατιωτικό πρόγραμμα, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με στρατιωτικό χρήμα και η κύρια δουλειά του είναι να εξυπηρετήσει τα «χαμηλού υψομέτρου στρατιωτικά διαστημικά περιουσιακά στοιχεία»! Και επ’ ευκαιρία, το λεωφορείο δεν έχει καμία σχέση με τους δορυφόρους τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης. Αυτοί βρίσκονται σε τέτοιο ύψος που το λεωφορείο δεν πηγαίνει ποτέ.
Καλή τύχη λοιπόν για όποιον αποφασίσει να ερευνήσει οτιδήποτε.