Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

19 Οκτωβρίου 2014

Η εκπληκτική φύση και η θετική σκέψη

Ο Λάο Τσε λέει:
Μερικοί βλέπουν στον κόσμο την ομορφιά, άραγε δεν υπάρχει και η ασχήμια;
Μερικοί βλέπουν στον κόσμο την καλοσύνη μήπως δεν υπάρχει και η κακία;

Οι άνθρωποι τραβούν στα άκρα αυτόν τον κανόνα και ονειροβατούν. Νομίζουν ότι επειδή θέλουν να βλέπουν την καλοσύνη και την ομορφιά, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ θα πάψει να υπάρχει η κακία και η ασχήμια.
Αυτό το βαφτίζουν «θετική σκέψη», αλλά ουσιαστικά είναι ταύτιση με την μία πλευρά της ζωής. Όμως η ζωή (χωρίς να ενδιαφέρεται για την οποιαδήποτε επιθυμία τους) έρχεται σε εναλλασσόμενα κύματα ευχάριστων και δυσάρεστων γεγονότων. Έτσι οι δυστυχείς άνθρωποι υποφέρουν μέσα στα δυσάρεστα γεγονότα, την ύπαρξη των οποίων ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δεχθούν. Για αυτόν τον λόγο περνούν άθλια την ζωή τους ανάμεσα σε αγωνίες, φόβους και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.
Αν καταλαβαίνεις λίγο τα παραπάνω, η ζωή δεν παύει να σου επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις:






Πρώτη έκπληξη
Στο άχαρο μπαλκόνι μιας άχαρης πολυκατοικίας, χαμένης μέσα σε ένα πλήθος άχαρων πολυκατοικιών, σε μία γλάστρα όπου προσπαθεί να ζήσει στριμωγμένος ένας φίκος, εμφανίστηκε μία πιπεριά! Και μάλιστα έβγαλε λουλούδια, ενώ ήδη έχει δέσει και καρπούς!










Δεύτερη έκπληξη
Βλέπω το καμένο βουναλάκι, κάπου στα Άνω Λιόσια, κάθε μέρα και δεν ξεχνώ να βρίζω τον ηλίθιο που το έκαψε, χωρίς να ξεχνάω φυσικά να στείλω τις σχετικές ευχές και στους ηλίθιους που έκαψαν την Πάρνηθα και όλες τις άλλες περιοχές στην Ελλάδα.
Όμως σήμερα μέσα στο καμένο πρόσεξα δύο δέντρα που την γλύτωσαν. Ξαναπρασίνισαν δίνοντας μία ευχάριστη νότα στο φρικαλέο ανθρώπινο δημιούργημα.



Ψάξτε λίγο. Πέρα από αυτά που θέλετε (με το ζόρι) πέρα από αυτά που νομίζετε, πέρα από αυτά που σας λένε τα κουτοχορτοπωλεία των ΜΜΕ, υπάρχουν μικρά θαύματα, μικρές εκπλήξεις που πάντοτε θα σας διαφεύγουν, όσο θα επιμένετε να θέλετε να ζείτε σε «έναν κόσμο όμορφο, αγγελικά πλασμένο».