Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

23 Οκτωβρίου 2014

Μπου! Έρχεται ο Έμπολα

Νέα ασχολία βρέθηκε για τα ΜΜΕ: Να ο Έμπολα, και αμάν ο αιμορραγικός πυρετός, και να τα εμβόλια (που ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ μάθαμε ότι υπάρχουν αμέσως μετά το «ξέσπασμα» της «επιδημίας»), και δώστου οι φόβοι και οι παγκόσμιες ανησυχίες και πω-πω κινδυνεύουμε, και να η πανδημία στρίβει από την γωνία (έκανα ρίμα ο μπαγάσας!) κλπ, κλπ.
Εν τω μεταξύ χρυσές δουλειές κάνουν στο διαδίκτυο αυτοί που πουλάνε βιβλία με οδηγίες (που δίνονται τζάμπα από τους παγκόσμιους οργανισμούς), φόρμες, γάντια, μάσκες και «κιτ» για την προφύλαξη από τον ιό.
Αλλά πόσος είναι ο πραγματικός κίνδυνος;
Ξεκινάμε από το πώς μεταδίδεται ο ιός: Απαιτείται άμεση επαφή με αίμα, ούρα, σάλιο, σπέρμα κλπ του ασθενούς και επιπλέον μηδενική καθαριότητα. Έτσι η υποτυπώδης  προσοχή και ένα πλύσιμο των χεριών είναι ουσιαστικά η «τέλεια» προφύλαξη. Εξάλλου όλοι οι οργανισμοί υγείας επαναλαμβάνουν μονίμως αυτήν και μόνο την οδηγία.
Επίσης τα ΜΜΕ στηρίζουν την τρομολαγνεία τους στο γεγονός ότι ο ιός έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, σκοτώνοντας σχεδόν το 95% των ασθενών. Παρ’ όλα αυτά το πραγματικό ποσοστό κυμαίνεται γύρω στο 50% αφού μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί 8.399 άτομα και έχουν πεθάνει ΜΟΝΟ οι 4000.
Και αυτά τα ποσοστά είναι στην υποσαχάρια Αφρική, σε εξαθλιωμένες πάμφτωχες χώρες, που τους ρουφάμε το αίμα εμείς οι «πολιτισμένοι» για το πετρέλαιο, τα διαμάντια και τα σπάνια ορυκτά, τα οποία για κακή τους τύχη υπάρχουν στο υπέδαφος των χωρών τους.  Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι τέτοια ώστε υπάρχει ένας γιατρός για κάθε 33.000 ανθρώπους, φτάνοντας στην καλύτερη περίπτωση στα «πλούσια μέρη» τον έναν κάθε δέκα χιλιάδες!!! Και φυσικά χωρίς φάρμακα, εργαλεία, κατάλληλους χώρους και με τρισάθλια τρισάθλιες συνθήκες υγιεινής, με το καθαρό νερό να είναι κάτι άγνωστο, αφού πολλοί πίνουν τον ίδιο βούρκο που πίνουν και τα γελάδια τους. Ίσως να έχετε δει την φωτογραφία (την οποία δυστυχώς έχασα)  του μικρού βοσκού που πλένεται με τα κάτουρα της αγελάδας του…
Έτσι τα ΜΜΕ ανησυχούν για τον Έμπολα και τους 4000 νεκρούς όταν κάθε χρόνο:
-Σκοτώνονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα.
-Πεθαίνουν  1,2 εκατομμύρια ενεργοί καπνιστές και 79.000 παθητικοί καπνιστές μόνο στην Ευρώπη.
-5.000 άνθρωποι στην Ελλάδα από την κατάχρηση αλκοόλ.
Συμπληρώστε τα εκατομμύρια που πεθαίνουν από την πείνα, τα ναρκωτικά, τις αυτοκτονίες, τις εκατοντάδες ασθένειες και τους δεκάδες τοπικούς πολέμους και μετά αναρωτηθείτε αν πραγματικά κινδυνεύουμε από τον Έμπολα και αν πραγματικά αξίζει τον κόπο ακόμα και να ασχοληθεί κανένας με το τρομολαγνικό κουτόχορτο των ΜΜΕ και των πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων.