Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

3 Δεκεμβρίου 2014

Η μαϊμού-απεργία πείνας

Ακούω διάφορα σπαραξικάρδια για τους Σύριους που κάνουνε απεργία πείνας στο Σύνταγμα και έχω κάποιες απορίες:
1) Γιατί αντί να κάτσουν στην χώρα τους να πολεμήσουν για το σπίτι και την οικογένειά τους, και εν ανάγκη να πεθάνουν πολεμώντας, την κοπάνισαν και ήρθαν στην Ελλάδα;
2) Γιατί άραγε δεν έμειναν στις χώρες που υπάρχουν τριγύρω;
3) Πως τα κατάφεραν άραγε να έρθουν στο Ελλαντιστάν οι υποτίθεται εξαθλιωμένοι, φτωχοί και φυσικά άφραγκοι Σύριοι, που έφυγαν τρέχοντας από την εμπόλεμη ζώνη, πληρώνοντας αδρά (ως γνωστόν) τους τούρκους και άλλους δουλέμπορους; Αν δεν το ξέρετε το «εισιτήριο» για να έρθει κάποιος από το Πακιστάν είναι 10.000 ευρώ! Μάλιστα! Και αυτό το ξέρω γιατί μου το είπε ένας φίλος μου Πακιστανός.
4) Πως τους ήρθε  άραγε η ιδέα να κάνουν απεργία πείνας, οι ανοργάνωτοι, άσχετοι με συνδικαλισμό και σωματεία Σύριοι, που δεν έχουν ιδέα από εργατικά ή ανθρώπινα δικαιώματα στην μεσαιωνική χώρα τους;
5) Πως ήξεραν άραγε ότι η αστυνομία δεν θα τους πλακώσει στο ξύλο και δεν θα τους τσουβαλιάσει αμέσως ή και δεν θα πυροβολήσει στο ψαχνό, όπως συμβαίνει κατά κόρον στην χώρα τους;
6) Πως έμαθαν άραγε ότι το καλύτερο μέρος για απεργία πείνας είναι η πλατεία Συντάγματος;
7) Ποιος τους μάζεψε στην Αθήνα την στιγμή που προφανώς μπήκαν από τον Έβρο και τα νησιά και υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πάνε στις αποθήκες-στρατόπεδα που έχει φτιάξει το κράτος;
Βγάζετε κανένα συμπέρασμα από όλα αυτά;
Το γεγονός μου θυμίζει την άλλη απεργία πείνας που έγινε πριν χρόνια, όταν το κύμα των λαθρομεταναστών ήταν τεράστιο, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται προβλήματα εγκληματικότητας από τους λαθρομετανάστες, και ο κόσμος είχε αρχίσει να αντιδρά. Μάλιστα αν θυμάστε κάποιος (δεν μάθαμε το όνομά του) τους είχε «δανείσει» ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο για να κάνουν εκεί την «απεργία» τους με άνεση.
Εκείνο που καταλαβαίνω λοιπόν είναι το εξής:
1) Ο πόλεμος, που υποδαυλίζεται φυσικά από τις ΗΠΑ και το σκυλάκι της ΕΕ, δημιούργησε ένα φυσιολογικό κύμα φουκαράδων που πασχίζουν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο.
2) «Κάποιος» στο Ελλαντιστάν μάζεψε τους εξαθλιωμένους και φοβισμένους επιζήσαντες που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ, τους στοίβαξε στο Σύνταγμα και τους έβαλε να κάνουν απεργία πείνας ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ.
Μόνο δύο «ύποπτοι» (που μπορώ να σκεφτώ) έχουν όφελος από την απεργία πείνας:
Πρώτος «ύποπτος»: Ίσως να τους μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ για να βοηθήσει το προεκλογικό κλίμα και να βγει πρωθυπουργός στις επερχόμενες εκλογές ο νέος «σωτήρας», ο Τσίπρας που τον προωθούν όλα τα κανάλια. Τελευταίο συμβάν η συνέντευξη στον SKY, όπου εμφανίστηκε σε ένα μεγάλο και λιτό γραφείο (οφθαλμοφανές δείγμα σεμνής και δυναμικής προσωπικότητας) ενώ οι δημοσιογράφοι κάθονταν σαν μαθητούδια μπροστά του.
Δεύτερος «ύποπτος»: Ίσως να τους μάζεψε η τωρινή εθνοσωτήρια κυβέρνηση, για να αποσπάσει λίγο την προσοχή των ψηφοφόρων-προβάτων  από τα ψέματα που έλεγε τόσα χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι πριν λίγο καιρό «βγαίναμε στις αγορές», οι «θυσίες έπιασαν τόπο» και «τέλος οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ενώ θα αρχίζαμε και να απολαμβάνουμε τους κόπους και τις θυσίες μας με δουλειές και αυξήσεις. Τώρα μαθαίνουμε ότι οι συντάξεις πρέπει να πάνε ΚΑΤΩ από τα 300 ευρώ (προφανώς και οι μισθοί) και λογικά θα υπάρξουν και άλλες απολύσεις. Και ΑΚΟΜΑ δεν ήρθαν τα όσα έχουμε υπογράψει τον τελευταίο καιρό. Πάντως για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου, επιβεβαιώνομαι από τα γεγονότα, αφού σε παλιότερο κείμενο είχα γράψει ότι η ΕΕ έχει σαν σκοπό για την Ελλάδα συντάξεις Βουλγαρίας, δηλαδή 200-250 ευρώ. Δυστυχώς δεν κρατάω αρχείο για να σας το δείξω και να υπερηφανευτώ και εγώ λίγο για τις τρομερές μου ικανότητες.
Δεν ξέρω λοιπόν ποιος από τους δύο «ύποπτους» έκανε την δουλειά. Μέχρι εκεί φτάνουν τα στοιχεία μου και η ικανότητα ανάλυσης που έχω.
Στο μέλλον σίγουρα κάποιος θα πει ή θα γράψει κάτι που θα αποκαλύψει τον πραγματικό ένοχο.