Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

13 Σεπτεμβρίου 2015

Λεφτά; ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν!

ΦΥΣΙΚΑ όμως ΟΧΙ για εσάς. Ούτε και για τους άχρηστους πλέον (για το Σύστημα) γέρους που το καλύτερο που θα ήταν να κάνουν είναι να πεθάνουν μία ώρα αρχύτερα για να ανακουφιστεί και το ασφαλιστικό ταμείο.
Όταν πρόκειται  να δοθεί ένα δις στην Λέχμαν-Μπράδερς για να βγάλει την Ελλάδα σε πτώχευση (ενώ ταυτόχρονα πτώχευσε αυτή πρώτη από την κακοδιαχείριση και τις φούσκες του χρηματιστηρίου), δεν ανησυχεί ούτε η κυβέρνηση ούτε και οι οικονομολόγοι της ΕΕ.
Όταν πρόκειται  για κατεπείγουσες παραγγελίες όπλων, δεν ανησυχεί ούτε η κυβέρνηση ούτε και οι οικονομολόγοι της ΕΕ.
Όταν πρόκειται για τις μεγάλες εισαγωγές «τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων», που κατά 50% είναι άχρηστα και περιττά και κατά 50% θα μπορούσαμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας, δεν ανησυχεί ούτε η κυβέρνηση ούτε και οι οικονομολόγοι της ΕΕ.
Όταν πρόκειται για τις ΜΚΟ, με το σκοτεινό παρελθόν και το αδιευκρίνιστο παρόν, που τρώνε εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά, το ΕΣΠΑ και την ΕΕ, δεν ανησυχεί ούτε η κυβέρνηση ούτε και οι οικονομολόγοι της ΕΕ. Μόνο στην περίοδο 1999-2004 δόθηκαν σε Μ.Κ.Ο και  σε «αναπτυξιακά προγράμματα» 69 εκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα λεφτά είναι πιο πολλά. Κάποιες «κακές γλώσσες» λένε ότι οι καρεκλοκένταυροι χρεώνουν πολύ περισσότερα από όσα δίνουν. Στην περίπτωση της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, για παράδειγμα, η Μ.Κ.Ο πήρε 84.000 ευρώ αλλά το Υπουργείο την χρέωσε 532.500 ευρώ!
Γενικά το φαγοπότι είναι τεράστιο:
1) Υπάρχουν κάπου 400 ΜΚΟ.
2) Δημιουργήθηκε και άλλη οργάνωση τύπου «Amber Alert» και για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της και την επιδότηση που σίγουρα έχει πάρει από το υπουργείο, έχει κάνει κάνα δύο ανακοινώσεις στην τηλεόραση.
3) Κάποτε ο Κανάκης γύρισε ένα ντοκιμαντέρ με σκοπό να μαζευτούν λεφτά για την Actionaid. Τελικά με το ποσόν των 500.000 ευρώ που μαζεύτηκε, κατασκευάστηκε ένα μικρό σχολείο σε κάποιο χωριό και ένα πηγάδι. Αυτήν την τρομερή δράση ο Κανάκης και οι συν αυτώ την  παρουσίασαν ανερυθρίαστα σαν «βελτίωση της ζωής 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων».
4) Μέχρι οργάνωση για την προστασία του αγέννητου παιδιού έχει δημιουργηθεί από το 1998. Πρόσφατα εμφανίστηκε με μία δύο διαφημίσεις στην τηλεόραση.
5) Πριν 12 χρόνια περίπου, είχαμε φτιάξει μία ομάδα «αυτογνωσίας» (με την νομική μορφή της ΜΚΟ ή μη κερδοσκοπικής εταιρείας) και κάναμε δωρεάν διαλέξεις. Σε μία εισαγωγική διάλεξη εμφανίστηκε ένας τύπος ο οποίος μας έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την «καταπληκτική δράση» μας και μας πληροφόρησε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε επιχορήγηση από το υπουργείο. Του είπαμε ότι τα έξοδα έβγαιναν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις εισφορές των μελών της ομάδας και τις όποιες ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ συνεισφορές αυτών που παρακολουθούσαν. Ο τύπος δεν ξαναφάνηκε, προφανώς γιατί δεν θα είχε ποσοστά από την σχετική επιχορήγηση.
Έτσι λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Αλλά υπάρχουν μόνο όταν πρόκειται να πληρώσετε. ΠΟΤΕ όταν είναι να πάρετε.
ΥΓ: είναι φυσικό ότι δεν θα βάλουμε όλες τις ΜΚΟ στο ίδιο τσουβάλι. Κάποιες κάνουν πράγματι έργο.
ΥΓ 1: Οι Αμερικανοί «εκτιμούν» ότι πρόκειται να υπάρξει μια συγκεκριμένη κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές. Ετοιμαστείτε λοιπόν να πληρώσετε τον λογαριασμό και ίσως να χάσετε και κανένα νησί ή καμιά Μακεδονία, έτσι για να υπάρχει «ειρήνη και ηρεμία» στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου