Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

22 Μαρτίου 2015

Ε, όχι και μας παρακολουθούν!!! (συνέχεια)



Θυμάστε το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι του Στάρ;
Θυμάστε το τηλεκατευθυνόμενο πάνω από το υπουργείο αμύνης; (σιγά μην το θυμάστε!)
Έχετε δει το ελικοπτεράκι που πετάει μόνιμα πάνω από τον Φλοίσβο κάνοντας διαφήμιση τα βράδια;
Στην γειτονιά μου γίνεται μία έκθεση-σεμινάριο φωτογραφίας. Περνώντας από εκεί μία κοπέλα μου έδωσε ένα διαφημιστικό.
Επιτέλους κύριοι. Ήρθαν και στο Ελλαντιστάν τα νέα αμερικάνικα γκάτζετ για να παίζετε και να νοιώθετε πολιτισμένοι. Μπορείτε να παρακολουθείτε την φιλενάδα σας για να δείτε αν σας τα φοράει, να τραβήξετε φωτογραφίες εν αγνοία των ενοίκων ενός διαμερίσματος, να καταγράψετε συνομιλίες, να πάρετε μάτι άμα λάχει και άλλα πολλά ενδιαφέροντα κατασκοπευτικά. Και όλα αυτά μόνο με 3 μέχρι 4 χιλιάδες ευρώ. Τρέξτε γιατί έχει και εκπτώσεις!

 


Βέβαια θα μου πείτε ότι κανένας δεν θα σας παρακολουθήσει από την βεράντα σας. Κανένας δεν θα σας μαγνητοφωνήσει ούτε θα σας φωτογραφίσει (για οποιονδήποτε λόγο). Επίσης κανένας δεν θα σας πετάξει (αργότερα στον χρόνο προβλέπονται και αναβαθμίσεις…) μέσα στο δωμάτιο έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ρομποτάκια-κοριούς ή ακόμα και ρομποτάκια δολοφόνους, εάν βέβαια αξίζετε τέτοιον κόπο.
Όλα μα όλα είναι φαντασίες δικές μου. Ξέρετε δα ότι έχω κολλήσει οξεία συνομωτίτιδα και παντού βλέπω θεωρίες συνομωσίας.
Εξάλλου όμως λέει και το διαφημιστικό τα εργαλεία αυτά είναι για φωτογράφους, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους και άλλοι ειρηνικά εργαζόμενοι. Σιγά μην τα αγοράσουν κομπιναδόροι, ληστές, συμμορίτες και άλλοι συναφείς επαγγελματίες…



Αλχημεία

Η γνωστή αυτή λέξη με σχεδόν άγνωστη ή διφορούμενη προέλευση, έχει αποκτήσει κακό όνομα λόγω της διανοητικής φαντασιοκοπίας επάνω στις έννοιες που περικλείει. Στον σύγχρονο κόσμο (που έχει θεοποιήσει το χρήμα) σημαίνει την προσπάθεια να φτιάξει κάποιος χρυσό από ευτελή μέταλλα και να γίνει αθάνατος με το Ελιξίριο της ζωής.