Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Μαρτίου 2015

Ο πολιτισμός-Lego

Προφανώς έχετε δει το γνωστό παιχνίδι για τα μικρά παιδιά. Καρικατούρες αστυνομικών, κλεφτών, πειρατών, γιατρών κλπ στήνονται κατά την διάθεση του πιτσιρίκου για να αναπαραστήσουν κάποια δράση. Πολύ ψυχαγωγικό για τα πιτσιρίκια και εμφανώς ωφέλιμο για την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.
Προφανώς όμως, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ δει πόση ομοιότητα έχει το παιχνίδι με την σημερινή κοινωνία μας.
Προφανώς ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ δει την δική σας ομοιότητα με τα κουκλάκια της Lego. Άγεστε και φέρεστε από το Σύστημα, που όπως το μικρό παιδί, αποφασίζει ποιο παιχνίδι θα παίξει.
Το τελευταίο παιχνίδι  (τουλάχιστον στο Ελλαντιστάν) είναι το bulling. Κορύφωση του παιχνιδιού η «αυτοκτονία» του φοιτητή πριν κάποιες μέρες. Τόνοι εμετικής υποκρισίας ξεχύθηκαν στην τηλεόραση όλο αυτό το διάστημα.
Και τα ανθρωπάκια-Lego, έπαιζαν και παίζουν ασταμάτητα. Παρακολουθούσαν τις εκπομπές και ανέβαζαν στο διαδίκτυο κείμενα και σχόλια δείχνοντας τον πολιτισμό και την ευαισθησία τους. Μυαλό όμως δεν έδειξε κανένα.
Κανένα ανθρωπάκι-Lego δεν σκέφτηκε τις αιτίες του bulling. Κανένα ανθρωπάκι Lego δεν έβαλε το ανύπαρκτο μυαλό του να σκεφτεί ότι:
1) Εδώ και δεκαετίες το Σύστημα μας βομβαρδίζει (εκπαιδεύει) με δεκάδες ταινίες όπου εμφανίζονται κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές στα αμερικανικά σχολεία: οι βιασμοί, τα ναρκωτικά, οι ληστείες, οι συμμορίες, η βία κατά των καθηγητών, οι καταστροφές στα σχολεία και το ξύλο μεταξύ των μαθητών, είναι απλά καθημερινά και φυσιολογικά φαινόμενα όχι μόνο στα έργα αλλά και στην καθημερινότητα των αμερικανών μαθητών.
2) Εδώ και δεκαετίες το Σύστημα μας βομβαρδίζει (εκπαιδεύει) με την δήθεν επαναστατική μουσική Ραπ, με την οποία οι πιτσιρικάδες «επαναστατούν» κατά του Συστήματος. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό αστείο (το Σύστημα έχει χιούμορ) το οποίο μόνο τα ανθρωπάκια-Lego δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν να μεγαλώνεις τους νέους με στρατιωτικά εμβατήρια για να προάγεις την ειρήνη.
Η Ραπ (κλασσικό παιδί των συμμοριών που πουλάνε ναρκωτικά στις αμερικάνικες φτωχογειτονιές) δεν μπορεί παρά να μεταφέρει την ανάλογη ψυχολογία στα παιδιά-Lego, που τα καμαρώνουν οι γονείς-Lego.
3) Εδώ και δεκαετίες το Σύστημα μας βομβαρδίζει (εκπαιδεύει) με το σταρ-σίστεμ. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μοντέλα κα πολιτικοί μαθαίνουν τα ανθρωπάκια-Lego ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν και όπως θέλουν έξω από κάθε ηθικό και κοινωνικό νόμο. Τελευταίο μάθημα ο 30χρονος έρως των «σκληρών» Τραβόλτα και Κρουζ που δήλωσαν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ομοφυλόφιλοι (δεν γράφω συκιές, αδελφές, πούστηδες, κραγμένες κλπ γιατί θα κατηγορηθώ σαν φασίστας και ομοφοβικός από τα ανθρωπάκια-Lego).
4) Εδώ και δεκαετίες το Σύστημα μας βομβαρδίζει (εκπαιδεύει) με την μοντέρνα αμερικανική «ψυχολογία». Η για χρόνια εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης «επιστήμης» είχε σαν αποτέλεσμα σχολεία με ανιχνευτές μετάλλων για να μην βάζουν οι μαθητές όπλα στις τάξεις, και τις συχνές μαζικές δολοφονίες στα σχολεία (με δράστες μαθητές).  Είναι ξεκάθαρο ότι η "επιστήμη" αυτή έχει αποτύχει πλήρως. Έτσι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ αυτή η σύγχρονη και ηθικά καταρρακωμένη Βαβέλ των ΗΠΑ να διδάξει άλλους «λιγότερο προχωρημένους» πώς να φέρονται και πώς να σκέφτονται. Και ο μόνος λόγος για να το κάνει είναι για να καταντήσουν και αυτοί σαν την ίδια.
5) Χρόνια τώρα και πολύ πριν εμφανιστεί κάποιο γεγονός bulling στο Ελλαδιστάν, έχουν δημιουργηθεί σχετικές ΜΚΟ και η τηλεόραση κόπτεται με διαφημίσεις για την ύπαρξη του φαινομένου.
Αν σκεφτείτε λίγο τα παραπάνω τότε θα καταλάβετε «πόσο Lego σας έπιασαν».
Τι κάθομαι όμως και σας λέω!
Αν έβγαζα μία σειρά με δακρύβρεχτα άρθρα για την αυτοκτονία του μαθητή…
Αν έκλαιγα με μαύρο δάκρυ για το γεγονός…
Αν κατηγορούσα τους απροσδιόριστους κακούς που φταίνε…
Αν γενικά έγραφα όλες αυτές τις ανοησίες που βλέπω να γράφονται παντού στο διαδίκτυο…
Τότε ίσως να είχα αρκετά κλικ και λάϊκ μαζί με σχόλια του τύπου «αχ τι ωραία που τα λες» ή «με συγκίνησες με τα λόγια σου» και άλλα τέτοια γλυκανάλατα λόγια-Lego.
Αντ’ αυτού θα εισπράξω κάποιο αρνητικό σχόλιο (ανάλογα με το τι θα φαντάζεται εκείνη την στιγμή ο σχολιαστής) ή στην καλύτερη περίπτωση σιωπή. Την οποία αν δράσω σαν ανθρωπάκι-Lego θα την ερμηνεύσω σαν σιωπηλή επιδοκιμασία…
Φτωχά, θλιβερά ανόητα ανθρωπάκια-Lego…